YEK-G Piyasasında Kasım Ayı Rekoru Kırıldı

GÜNCEL 22.11.2023 - 10:38, Güncelleme: 22.11.2023 - 10:42 2715+ kez okundu.
 

YEK-G Piyasasında Kasım Ayı Rekoru Kırıldı

Enerji Piyasaları İşletmesi AŞ (EPİAŞ), Organize Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Piyasası kasım kontratlarında rekor kırıldığını duyurdu.

EPİAŞ'ın X sosyal medya hesabından, "Organize YEK-G Piyasası Kasım 2023 kontratlarında, 1 milyon 846 bin 945 megavatsaat eşleşme miktarı ile tüm zamanların rekoru kırıldı." paylaşımı yapıldı.  YEK-G belgesi, tüketiciye tedarik edilen elektrik enerjisinin belirli bir miktarının veya oranının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğine dair kanıt sağlayan ve ihraç edilen, her biri 1 megavatsaat elektrik üretimine karşılık gelen elektronik belgeyi ifade ediyor.
Enerji Piyasaları İşletmesi AŞ (EPİAŞ), Organize Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) Piyasası kasım kontratlarında rekor kırıldığını duyurdu.

EPİAŞ'ın X sosyal medya hesabından, "Organize YEK-G Piyasası Kasım 2023 kontratlarında, 1 milyon 846 bin 945 megavatsaat eşleşme miktarı ile tüm zamanların rekoru kırıldı." paylaşımı yapıldı. 

YEK-G belgesi, tüketiciye tedarik edilen elektrik enerjisinin belirli bir miktarının veya oranının yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğine dair kanıt sağlayan ve ihraç edilen, her biri 1 megavatsaat elektrik üretimine karşılık gelen elektronik belgeyi ifade ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.