Vodafone'dan "Akıllı Enerji" Hamlesi

ŞİRKET 04.03.2024 - 11:26, Güncelleme: 04.03.2024 - 11:28 5184+ kez okundu.
 

Vodafone'dan "Akıllı Enerji" Hamlesi

Günlük enerji tüketimlerinin ve sağlanan enerji tasarruflarının hesaplanmasıyla tüketim bütçesini daha doğru tahmin etmeye başlayan Vodafone, enerji sarfiyatını önceden bilerek potansiyel tasarruf fırsatlarını değerlendiriyor.

Aralık 2023 itibarıyla 5,2 GWh'lık enerji tasarrufu yapan Vodafone, yaklaşık 13 bin hanenin bir aylık ortalama enerji tüketimine denk tasarruf sağlamış oldu. Vodafone'da 2G, 3G, 4,5G için saha bazlı günlük enerji tüketimleri saatlik enerji tasarrufu parametreleriyle analiz edilerek günlük enerji tasarrufu hesaplanıyor. Optimizasyon parametreleri çalıştığında ve çalışmadığında meydana gelen enerji tüketimleri karşılaştırılıp günlük saha bazlı hesaplamalardan yola çıkılarak şebeke, bölge ve şehir bazlı enerji tasarruf miktarlarına ulaşılıyor. Uçtan uca otomatikleştirilmiş sistem sayesinde, toplam tasarrufun izlenmesi ve tüketimlere dayalı daha iyi yatırım kararları alınması mümkün oluyor. "Günlük olarak bu parametrelerin sağladığı enerji tasarrufunu takip ediyoruz" Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, Vodafone olarak, çevreye gösterdikleri duyarlılık doğrultusunda ülkenin enerji tüketimini azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam ettiklerini ifade etti. Lopez, 4,5G baz istasyonlarında yapay zeka ile kontrol edilen ve enerji tasarrufu sağlayan parametreleri aktif hale getirdiklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu: "Şimdi de yeni geliştirdiğimiz yazılımla günlük olarak bu parametrelerin bize sağladığı enerji tasarrufunu takip ediyoruz. Böylece, enerji tasarrufunu en doğru şekilde hesaplayarak müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda en doğru yatırımı yapabiliyoruz. Türkiye'nin dijital operatörü olma vizyonumuzla, bir yandan mevcut altyapımızı geliştirirken diğer yandan da daha yeşil bir gelecek inşa etme yolunda yeni teknolojileri test etmeye ve uygulamaya devam edeceğiz."    
Günlük enerji tüketimlerinin ve sağlanan enerji tasarruflarının hesaplanmasıyla tüketim bütçesini daha doğru tahmin etmeye başlayan Vodafone, enerji sarfiyatını önceden bilerek potansiyel tasarruf fırsatlarını değerlendiriyor.

Aralık 2023 itibarıyla 5,2 GWh'lık enerji tasarrufu yapan Vodafone, yaklaşık 13 bin hanenin bir aylık ortalama enerji tüketimine denk tasarruf sağlamış oldu.

Vodafone'da 2G, 3G, 4,5G için saha bazlı günlük enerji tüketimleri saatlik enerji tasarrufu parametreleriyle analiz edilerek günlük enerji tasarrufu hesaplanıyor.

Optimizasyon parametreleri çalıştığında ve çalışmadığında meydana gelen enerji tüketimleri karşılaştırılıp günlük saha bazlı hesaplamalardan yola çıkılarak şebeke, bölge ve şehir bazlı enerji tasarruf miktarlarına ulaşılıyor.

Uçtan uca otomatikleştirilmiş sistem sayesinde, toplam tasarrufun izlenmesi ve tüketimlere dayalı daha iyi yatırım kararları alınması mümkün oluyor.

"Günlük olarak bu parametrelerin sağladığı enerji tasarrufunu takip ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Yago Lopez, Vodafone olarak, çevreye gösterdikleri duyarlılık doğrultusunda ülkenin enerji tüketimini azaltmaya yönelik adımlar atmaya devam ettiklerini ifade etti.

Lopez, 4,5G baz istasyonlarında yapay zeka ile kontrol edilen ve enerji tasarrufu sağlayan parametreleri aktif hale getirdiklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Şimdi de yeni geliştirdiğimiz yazılımla günlük olarak bu parametrelerin bize sağladığı enerji tasarrufunu takip ediyoruz. Böylece, enerji tasarrufunu en doğru şekilde hesaplayarak müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda en doğru yatırımı yapabiliyoruz. Türkiye'nin dijital operatörü olma vizyonumuzla, bir yandan mevcut altyapımızı geliştirirken diğer yandan da daha yeşil bir gelecek inşa etme yolunda yeni teknolojileri test etmeye ve uygulamaya devam edeceğiz."

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.