Vadeli Doğal Gaz Piyasası Çalıştayı Gerçekleşti

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.02.2020 - 09:34, Güncelleme: 07.02.2020 - 09:34 3000+ kez okundu.
 

Vadeli Doğal Gaz Piyasası Çalıştayı Gerçekleşti

Enerji Piyasaları İşletme AŞ’nin (EPİAŞ) ev sahipliğinde Vadeli Doğal Gaz Piyasası (VGP) Çalıştayı düzenlendi.

2021 yılının sonunda devreye alınması planlanan Vadeli Doğal Gaz Piyasası (VGP) Çalıştayı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), Boru Hatları ile Taşımacılık A.Ş.(BOTAŞ), İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank), Petrol ve Doğal Gaz Platformu Derneği (PETFORM), Doğalgaz İthalatçıları Derneği (GAZİD), Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD), Enerji Ticareti Derneği (ETD) temsilcilerinin ve Taşıtanların yoğun katılımı ile 5 Şubat’ta Enerji Piyasaları İşletme AŞ’nin (EPİAŞ) ev sahipliğinde gerçekleşti.   EPİAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 2021 sonunda faaliyete geçecek  olan piyasanın yol haritası ve piyasa modeli hakkında piyasa  paydaşlarının bilgilendirildiği Çalıştayın açılış konuşmasını EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu gerçekleştirdi.   Türkoğlu, yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirerek  başladığı açılış konuşmasında   “Çalışmalarından ve katkılarından  dolayı öncelikle EPDK’ya çok teşekkür ediyorum. Çalıştayımıza  beklentimizden çok daha güçlü bir katılım var ve bu bizim için çok  değerli. Tartışılan konulara müdahil olmanızı, aklınızdaki tüm  soruları iletmenizi bekliyoruz. Aktif katılımızın bizim için önemli.”  ifadelerine yer verdi.   EPİAŞ’ın devam eden projelerinden de bahseden Genel Müdür Türkoğlu  “ Şu anda Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) için yoğun bir  şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yılsonunda VEP’i devreye  alacağız. Bununla birlikte Haftalık Vadeli Gaz Piyasasını bu yıl  içerisinde devreye alacağız. DGPYS’nin yerini alacak olan piyasa  yazılımımız olan EPYS projemiz devam etmekte. Bilgi Teknolojileri  ekibimiz yoğun bir performansla çalışmakta bildiğiniz üzere  yazılımlarımızı kendi bünyemizde yapıyoruz.” dedi.   BOTAŞ’ın uzun dönem kontratlarının sona ermesinin doğal gazda  serbest piyasanın gelişimi için bir fırsat olduğunu dile getiren Türkoğlu STP’de çok ciddi miktarlarda işlem hacimlerinin olduğunu  belirtti.   Programın başında katılımcılara Vadeli Gaz Piyasas’nın genel  özellikleri, teklif tipleri, eşleşme kuralları kontrat, teminat  konularında ve VGP’nin ne yenilikler getireceği konusunda sunum  gerçekleştirildi.   Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği çalıştay soru ve cevaplarla  son buldu.
Enerji Piyasaları İşletme AŞ’nin (EPİAŞ) ev sahipliğinde Vadeli Doğal Gaz Piyasası (VGP) Çalıştayı düzenlendi.

2021 yılının sonunda devreye alınması planlanan Vadeli Doğal Gaz Piyasası (VGP) Çalıştayı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), Boru Hatları ile Taşımacılık A.Ş.(BOTAŞ), İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank), Petrol ve Doğal Gaz Platformu Derneği (PETFORM), Doğalgaz İthalatçıları Derneği (GAZİD), Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD), Enerji Ticareti Derneği (ETD) temsilcilerinin ve Taşıtanların yoğun katılımı ile 5 Şubat’ta Enerji Piyasaları İşletme AŞ’nin (EPİAŞ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

EPİAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, 2021 sonunda faaliyete geçecek  olan piyasanın yol haritası ve piyasa modeli hakkında piyasa  paydaşlarının bilgilendirildiği Çalıştayın açılış konuşmasını EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu gerçekleştirdi.

 

Türkoğlu, yoğun katılımdan dolayı memnuniyetini dile getirerek  başladığı açılış konuşmasında   “Çalışmalarından ve katkılarından  dolayı öncelikle EPDK’ya çok teşekkür ediyorum. Çalıştayımıza  beklentimizden çok daha güçlü bir katılım var ve bu bizim için çok  değerli. Tartışılan konulara müdahil olmanızı, aklınızdaki tüm  soruları iletmenizi bekliyoruz. Aktif katılımızın bizim için önemli.”  ifadelerine yer verdi.

 

EPİAŞ’ın devam eden projelerinden de bahseden Genel Müdür Türkoğlu  “ Şu anda Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) için yoğun bir  şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yılsonunda VEP’i devreye  alacağız. Bununla birlikte Haftalık Vadeli Gaz Piyasasını bu yıl  içerisinde devreye alacağız. DGPYS’nin yerini alacak olan piyasa  yazılımımız olan EPYS projemiz devam etmekte. Bilgi Teknolojileri  ekibimiz yoğun bir performansla çalışmakta bildiğiniz üzere  yazılımlarımızı kendi bünyemizde yapıyoruz.” dedi.

 

BOTAŞ’ın uzun dönem kontratlarının sona ermesinin doğal gazda  serbest piyasanın gelişimi için bir fırsat olduğunu dile getiren Türkoğlu STP’de çok ciddi miktarlarda işlem hacimlerinin olduğunu  belirtti.

 

Programın başında katılımcılara Vadeli Gaz Piyasas’nın genel  özellikleri, teklif tipleri, eşleşme kuralları kontrat, teminat  konularında ve VGP’nin ne yenilikler getireceği konusunda sunum  gerçekleştirildi.

 

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği çalıştay soru ve cevaplarla  son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.