Türkmenistan Kazakistan'a Doğal Gaz İhraç Edecek

DÜNYADAN 21.05.2022 - 12:05, Güncelleme: 21.05.2022 - 12:05 4033+ kez okundu.
 

Türkmenistan Kazakistan'a Doğal Gaz İhraç Edecek

Türkmenistan'ın Kazakistan'a doğal gaz ihracı konusunda anlaşma sağlandı.

Türkmenistan resmi televizyon kanalı Altın Asır’ın haberine göre Kazakistan Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar’ın Türkmenistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde doğal gaz satışı konusunda anlaşma imzalandı. Sklyar, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Taraflar iki ülke arasında siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani konuları ele aldı. Görüşmede, Türkmen doğal gazının Kazakistan’a ihraç edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı. Taraflar ayrıca, Kazakistan’ın Türkmenistan’da tahıl terminali inşa etmesi konusunda mutabakata vardı. Yıllık 83 milyar metreküp doğal gaz üreten Türkmenistan, Çin, Rusya ve Azerbaycan’a doğal gaz ihraç ediyor.
Türkmenistan'ın Kazakistan'a doğal gaz ihracı konusunda anlaşma sağlandı.

Türkmenistan resmi televizyon kanalı Altın Asır’ın haberine göre Kazakistan Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar’ın Türkmenistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde doğal gaz satışı konusunda anlaşma imzalandı.

Sklyar, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Taraflar iki ülke arasında siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani konuları ele aldı.

Görüşmede, Türkmen doğal gazının Kazakistan’a ihraç edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Taraflar ayrıca, Kazakistan’ın Türkmenistan’da tahıl terminali inşa etmesi konusunda mutabakata vardı.

Yıllık 83 milyar metreküp doğal gaz üreten Türkmenistan, Çin, Rusya ve Azerbaycan’a doğal gaz ihraç ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.