Türkiye İle Enerji Alanında İşbirliğine Hazırız

GÜNCEL 22.12.2022 - 13:03, Güncelleme: 22.12.2022 - 13:03 3090+ kez okundu.
 

Türkiye İle Enerji Alanında İşbirliğine Hazırız

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Başkanı Rövşan Najaf ve beraberindeki heyet, 20-21 Aralık 2022 tarihleri arasındaki Türkiye ziyaretleri kapsamında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Azerbaycan gazını Türkiye’ye ve Avrupa’ya taşıyan Güney Gaz Koridoru’nun önemli halkalarından biri olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) Yönetim Kurulu toplantısında, TANAP’ın bu yılki faaliyetleri hakkında sunumlar yapıldı, geleceğe yönelik hedefler ve bu doğrultuda yapılacak çalışmalar müzakere edildi. Ziyaret kapsamında ayrıca SOCAR Başkanı, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya geldi. Görüşmede, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı dostluk ve kardeşlik ilişkilerinden, üst düzey stratejik ortaklıktan duyulan memnuniyet dile getirilirken, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanı da dahil olmak üzere her alanda faydalı işbirliğinin başarılı bir şekilde ilerlediği vurgulandı. Bu kapsamda SOCAR’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin genişletilmesiyle ve iki taraf için de önem taşıyan çeşitli konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. SOCAR heyeti, daha sonra  Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile de bir araya geldi. Toplantıda SOCAR ile TPAO arasındaki verimli işbirliği ele alınırken, mevcut ve olası işbirliği fırsatları görüşüldü.
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Başkanı Rövşan Najaf ve beraberindeki heyet, 20-21 Aralık 2022 tarihleri arasındaki Türkiye ziyaretleri kapsamında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Azerbaycan gazını Türkiye’ye ve Avrupa’ya taşıyan Güney Gaz Koridoru’nun önemli halkalarından biri olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) Yönetim Kurulu toplantısında, TANAP’ın bu yılki faaliyetleri hakkında sunumlar yapıldı, geleceğe yönelik hedefler ve bu doğrultuda yapılacak çalışmalar müzakere edildi.

Ziyaret kapsamında ayrıca SOCAR Başkanı, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya geldi. Görüşmede, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı dostluk ve kardeşlik ilişkilerinden, üst düzey stratejik ortaklıktan duyulan memnuniyet dile getirilirken, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanı da dahil olmak üzere her alanda faydalı işbirliğinin başarılı bir şekilde ilerlediği vurgulandı. Bu kapsamda SOCAR’ın Türkiye’deki faaliyetlerinin genişletilmesiyle ve iki taraf için de önem taşıyan çeşitli konularla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

SOCAR heyeti, daha sonra  Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin ile de bir araya geldi. Toplantıda SOCAR ile TPAO arasındaki verimli işbirliği ele alınırken, mevcut ve olası işbirliği fırsatları görüşüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.