OPEC+, ABD'ye Meydan Okuyor

DÜNYADAN 06.10.2022 - 11:42, Güncelleme: 06.10.2022 - 11:50 2289+ kez okundu.
 

OPEC+, ABD'ye Meydan Okuyor

OPEC ve OPEC dışı müttefikler, 2020'den bu yana Viyana'daki ilk yüz yüze toplantılarında Kasım ayından itibaren üretimi günde 2 milyon varil azaltmaya karar verdiler.

Dünyanın en güçlü petrol üreticilerinden oluşan bir grup, ABD'nin küresel ekonomiye yardımcı olmak için daha fazla pompalama çağrılarına rağmen ham petrol fiyatlarında toparlanmayı teşvik etmek amacıyla derin üretim kesintileri uygulamayı kabul etti. Genellikle OPEC+ olarak adlandırılan bir grup olan OPEC ve OPEC dışı müttefikler, 2020'den bu yana Viyana'daki ilk yüz yüze toplantılarında Kasım ayından itibaren üretimi günde 2 milyon varil azaltmaya karar verdiler. S&P Global Başkan Yardımcısı Dan Yergin, Washington'un OPEC+'nın petrol üretimini günde 2 milyon varilden fazla kısma kararını siyasi müdahale ve ABD Başkanı Joe Biden'a bir "darbe" olarak gördüğünü söyledi.  
OPEC ve OPEC dışı müttefikler, 2020'den bu yana Viyana'daki ilk yüz yüze toplantılarında Kasım ayından itibaren üretimi günde 2 milyon varil azaltmaya karar verdiler.

Dünyanın en güçlü petrol üreticilerinden oluşan bir grup, ABD'nin küresel ekonomiye yardımcı olmak için daha fazla pompalama çağrılarına rağmen ham petrol fiyatlarında toparlanmayı teşvik etmek amacıyla derin üretim kesintileri uygulamayı kabul etti.

Genellikle OPEC+ olarak adlandırılan bir grup olan OPEC ve OPEC dışı müttefikler, 2020'den bu yana Viyana'daki ilk yüz yüze toplantılarında Kasım ayından itibaren üretimi günde 2 milyon varil azaltmaya karar verdiler.

S&P Global Başkan Yardımcısı Dan Yergin, Washington'un OPEC+'nın petrol üretimini günde 2 milyon varilden fazla kısma kararını siyasi müdahale ve ABD Başkanı Joe Biden'a bir "darbe" olarak gördüğünü söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.