İki Hindistan Limanı Hidrojen Merkezi Olacak

DÜNYADAN 23.02.2023 - 10:29, Güncelleme: 23.02.2023 - 10:40 6017+ kez okundu.
 

İki Hindistan Limanı Hidrojen Merkezi Olacak

Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı (MoPSW), Denizcilik Hindistan Vizyonu 2030'un bir parçası olarak Yeşil Denizcilik Girişimi kapsamında iki doğu kıyısı ve bir batı kıyısı hidrojen merkezi kuracak.

Hindistan’ın 2030 hidrojen üretim hedeflerini karşılamak için, elleçleme, depolama ve yeşil hidrojen üretimi için Odisha’daki Paradip Limanı, Gujarat’taki Deendayal Limanı ve Tamil Nadu’daki V.O.Chidambaranar Limanı oluşturulacak. Bakanlık, Limanlar ve Denizcilik bakanlığının sera gazı emisyonlarını azaltarak Hindistan denizcilik sektörünü sürdürülebilir kılmak için yeşil limanlar geliştirdiğini söyledi. Bakanlık, Büyük Hindistan limanlarının enerjilerinin %60’ını güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan sağlamasını sağlamak için geçtiğimiz Kasım ayında Ulusal Yeşil Liman ve Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ni kurdu. Hükümet, limanları karbonsuz hale getirmek için yenilenebilir enerji projeleri, toz bastırma sistemleri, limanlardaki ve gemilerdeki atık su arıtma tesisleri için çöp bertaraf sistemleri ve gemi atıkları için kıyı kabul tesisleri kuracak. Kıyıdan gemiye elektrik, elektrikle çalışan liman ekipmanlarının kullanımı ve tanıtımı, depolama ve hidrojen ve amonyak gibi çevre dostu yakıtlar için yakıt ikmali tesisleri ile önemli limanları yeniliyor. Ayrıca Hindistan, sera gazı azaltma hedeflerini karşılamak için tüm kıyı ve uluslararası gemilerde Uluslararası Denizcilik Örgütü-enerji verimliliği ve karbon yoğunluğu düzenlemelerini uygulayacağını açıkladı.
Limanlar, Denizcilik ve Su Yolları Bakanlığı (MoPSW), Denizcilik Hindistan Vizyonu 2030'un bir parçası olarak Yeşil Denizcilik Girişimi kapsamında iki doğu kıyısı ve bir batı kıyısı hidrojen merkezi kuracak.

Hindistan’ın 2030 hidrojen üretim hedeflerini karşılamak için, elleçleme, depolama ve yeşil hidrojen üretimi için Odisha’daki Paradip Limanı, Gujarat’taki Deendayal Limanı ve Tamil Nadu’daki V.O.Chidambaranar Limanı oluşturulacak.

Bakanlık, Limanlar ve Denizcilik bakanlığının sera gazı emisyonlarını azaltarak Hindistan denizcilik sektörünü sürdürülebilir kılmak için yeşil limanlar geliştirdiğini söyledi.

Bakanlık, Büyük Hindistan limanlarının enerjilerinin %60’ını güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan sağlamasını sağlamak için geçtiğimiz Kasım ayında Ulusal Yeşil Liman ve Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ni kurdu.

Hükümet, limanları karbonsuz hale getirmek için yenilenebilir enerji projeleri, toz bastırma sistemleri, limanlardaki ve gemilerdeki atık su arıtma tesisleri için çöp bertaraf sistemleri ve gemi atıkları için kıyı kabul tesisleri kuracak.

Kıyıdan gemiye elektrik, elektrikle çalışan liman ekipmanlarının kullanımı ve tanıtımı, depolama ve hidrojen ve amonyak gibi çevre dostu yakıtlar için yakıt ikmali tesisleri ile önemli limanları yeniliyor.

Ayrıca Hindistan, sera gazı azaltma hedeflerini karşılamak için tüm kıyı ve uluslararası gemilerde Uluslararası Denizcilik Örgütü- enerji verimliliği ve karbon yoğunluğu düzenlemelerini uygulayacağını açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.