Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Türkiye enerji ticaretinin merkezidir

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:08 2317+ kez okundu.
 

Ekonomi Bakanı Zeybekçi: Türkiye enerji ticaretinin merkezidir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Suleymenov ile EXPO Astana'daki Türk Milli Günü etkinliğinin açılışına katıldı. Zeybekçi, yaptığı açıklamalarda, büyük bir gayret ve titizlikle, böyle başarılı bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Türkiye adına Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev nezdinde bütün Kazaklara şükranlarını sundu.

Milli gün olarak belirlenen bugünü, bu etkinlik için unutulmaz bir gün yapabilmek adına var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Zeybekçi, EXPO organizasyonlarının insanlığın ilerlemesini sağlayan, hali hazırdaki konularda iş birliğini artıran, bilginin paylaşımına vesile olan etkinlikler olduğuna dikkati çekti. Bu felsefeyle de bu organizasyonlara büyük önem verdiklerini vurgulayan Zeybekçi, şöyle konuştu: "Daha iyi bir dünya ve sürdürülebilir bir gelecek, artık bütün insanlığın ortak hedefleri haline geldi. Uluslararası iş birliği çabasının temelinde de bu hedefler yatıyor. Expo'lar, dünyanın dört bir yanından enerji konusunda çalışan uzmanları bir araya getiriyor. İşte bu bakımdan Expo'ların uluslararası iş birliği için en iyi platformlar olduğuna, tüm insanlığa hizmet etme potansiyeline inanıyoruz. Expo'lar yıllar geçtikçe çok daha görkemli, estetik ve teknolojik açıdan daha gelişmiş organizasyonlar haline geliyor. Bizim de Türkiye olarak Expo'lara iştirakimiz uzun bir geçmişe dayanıyor. 1851'den itibaren düzenlenmekte olan Expo'lara, 17’si Osmanlı İmparatorluğu döneminde; 17’si ise Cumhuriyet döneminde olmak üzere tam 34 kez katılım sağladık. 2016 yılında ise ilk kez bir Expo'ya Antalya’da ev sahipliği yaparak bu alandaki deneyimimizi geliştirdik." Ülkemizin ekonomideki rolü giderek artıyor Bakan Zeybekçi, Türkiye'nin özellikle de son 15 yılda sağladığı gelişim sayesinde, dünyanın önde gelen ticaret ve yatırım üslerinden biri olma kimliğini haklı bir gururla taşıdığını belirtti. "Ülkemizin küresel ekonomideki belirleyici rolü giderek artacaktır, buna emin olun." diyen Zeybekçi, bu organizasyonlarda yer almanın da Türkiye’nin siyasi ve ekonomik başarılarını güçlü bir şekilde sergilemesi açısından etkili olduğunu söyledi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Suleymenov ile EXPO Astana'daki Türk Milli Günü etkinliğinin açılışına katıldı. Zeybekçi, yaptığı açıklamalarda, büyük bir gayret ve titizlikle, böyle başarılı bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için Türkiye adına Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev nezdinde bütün Kazaklara şükranlarını sundu.

Milli gün olarak belirlenen bugünü, bu etkinlik için unutulmaz bir gün yapabilmek adına var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Zeybekçi, EXPO organizasyonlarının insanlığın ilerlemesini sağlayan, hali hazırdaki konularda iş birliğini artıran, bilginin paylaşımına vesile olan etkinlikler olduğuna dikkati çekti. Bu felsefeyle de bu organizasyonlara büyük önem verdiklerini vurgulayan Zeybekçi, şöyle konuştu:

"Daha iyi bir dünya ve sürdürülebilir bir gelecek, artık bütün insanlığın ortak hedefleri haline geldi. Uluslararası iş birliği çabasının temelinde de bu hedefler yatıyor. Expo'lar, dünyanın dört bir yanından enerji konusunda çalışan uzmanları bir araya getiriyor. İşte bu bakımdan Expo'ların uluslararası iş birliği için en iyi platformlar olduğuna, tüm insanlığa hizmet etme potansiyeline inanıyoruz. Expo'lar yıllar geçtikçe çok daha görkemli, estetik ve teknolojik açıdan daha gelişmiş organizasyonlar haline geliyor. Bizim de Türkiye olarak Expo'lara iştirakimiz uzun bir geçmişe dayanıyor. 1851'den itibaren düzenlenmekte olan Expo'lara, 17’si Osmanlı İmparatorluğu döneminde; 17’si ise Cumhuriyet döneminde olmak üzere tam 34 kez katılım sağladık. 2016 yılında ise ilk kez bir Expo'ya Antalya’da ev sahipliği yaparak bu alandaki deneyimimizi geliştirdik."

Ülkemizin ekonomideki rolü giderek artıyor

Bakan Zeybekçi, Türkiye'nin özellikle de son 15 yılda sağladığı gelişim sayesinde, dünyanın önde gelen ticaret ve yatırım üslerinden biri olma kimliğini haklı bir gururla taşıdığını belirtti. "Ülkemizin küresel ekonomideki belirleyici rolü giderek artacaktır, buna emin olun." diyen Zeybekçi, bu organizasyonlarda yer almanın da Türkiye’nin siyasi ve ekonomik başarılarını güçlü bir şekilde sergilemesi açısından etkili olduğunu söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.