Dicle Elektrik, 50 Milyon Liralık Bir Yatırım ile SCADA Sistemi Kuruyor

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2019 - 09:40, Güncelleme: 08.10.2019 - 09:40 2385+ kez okundu.
 

Dicle Elektrik, 50 Milyon Liralık Bir Yatırım ile SCADA Sistemi Kuruyor

Dicle Elektrik, abonelerin taleplerini daha sağlıklı ve hızlı biçimde karşılayabilmek amacıyla 50 milyon liralık bir yatırım ile SCADA sistemi kuruyor.

Dicle Elektrik, abonelerin taleplerini daha sağlıklı ve hızlı  biçimde karşılayabilmek amacıyla 50 milyon liralık bir yatırım ile SCADA sistemi kuruyor. Gelecekte elektrik kesintilerini en aza  indirecek ve olası kesintilerde çok daha hızlı müdahale imkanı  sağlayacak olan bu sistem kurulurken, zaman zaman zorunlu planlı  elektrik kesintileri yapıldığını duyuran Dicle Elektrik, daha kaliteli  enerji için abonelerinden yaşanan bu durumla ilgili anlayış  beklediğini açıkladı.   Dicle Elektrik tarafından sorumluluk bölgesindeki abonelerine daha  iyi hizmet sunabilmek için kısa adı SCADA olan (Supervisory Control And Data Acquisition) 'Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi' kuruyor. Bir süredir planlama aşamasında olan sistemin  kurulumu için kısa süre önce saha çalışmalarına başlanırken, dağıtım  bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'de zaman zaman  bölgesel çapta zorunlu planlı elektrik kesintileri yapılıyor. Enerji  şirketi, abonelerinin ileride daha sağlıklı hizmet alabilmesi ve olası  arızalardan kaynaklı kesintilere çok daha hızlı müdahale  edilebilmesine olanak sağlayacak SCADA sistemi kurulurken yaşanan  zorunlu kesintilerden dolayı abonelerinden anlayış beklediklerini  açıkladı.   Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım İşletme Bakım Onarım Müdürü Ahmet Seçkin Türk, özelleştirmenin gerçekleştirildiği  ilk günden bu yana gündemlerinde olan SCADA sistemini gerçekleştirerek  hayata geçirmek için kısa süre önce saha çalışmalarına başladıklarını  belirtti.   Ahmet Seçkin Türk, SCADA sisteminin kurulması ile arızalardan  kaynaklanabilen elektrik kesintilerine uzaktan müdahale imkânı  bulacaklarını ifade ederek, "Bu sayede eskisinden çok daha kısa  sürelerde gerekli müdahalede bulunarak kesinti sürelerini minimuma  indirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin  illerinde 83 dağıtım merkezinde çalışma yürütmekteyiz. Yapılan bu  çalışmalar ile dağıtım merkezlerimiz modüler sistemlere  dönüştürülmekte, uzaktan erişim ve manevraya imkân verecek duruma  getirilmektedir" dedi.   Saha çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini  kaydeden Türk, bu tarihten itibaren sistemin kullanılabilir hale  geleceğini kaydetti. Türk, "Abonelerimiz, planlı olarak gerçekleştirilen elektrik kesintilerini  bu sitedeki 'planlı kesintiler' sekmesine girerek öğrenebilir ve  tedbirlerini alabilirler. Abonelerimizden ileriki dönemlerde rahat  edebilmeleri adına yapılan bu zorunlu kesintilerden dolayı anlayış  göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Dicle Elektrik, abonelerin taleplerini daha sağlıklı ve hızlı biçimde karşılayabilmek amacıyla 50 milyon liralık bir yatırım ile SCADA sistemi kuruyor.

Dicle Elektrik, abonelerin taleplerini daha sağlıklı ve hızlı  biçimde karşılayabilmek amacıyla 50 milyon liralık bir yatırım ile SCADA sistemi kuruyor. Gelecekte elektrik kesintilerini en aza  indirecek ve olası kesintilerde çok daha hızlı müdahale imkanı  sağlayacak olan bu sistem kurulurken, zaman zaman zorunlu planlı  elektrik kesintileri yapıldığını duyuran Dicle Elektrik, daha kaliteli  enerji için abonelerinden yaşanan bu durumla ilgili anlayış  beklediğini açıkladı.

 

Dicle Elektrik tarafından sorumluluk bölgesindeki abonelerine daha  iyi hizmet sunabilmek için kısa adı SCADA olan (Supervisory Control And Data Acquisition) 'Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi' kuruyor. Bir süredir planlama aşamasında olan sistemin  kurulumu için kısa süre önce saha çalışmalarına başlanırken, dağıtım  bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin'de zaman zaman  bölgesel çapta zorunlu planlı elektrik kesintileri yapılıyor. Enerji  şirketi, abonelerinin ileride daha sağlıklı hizmet alabilmesi ve olası  arızalardan kaynaklı kesintilere çok daha hızlı müdahale  edilebilmesine olanak sağlayacak SCADA sistemi kurulurken yaşanan  zorunlu kesintilerden dolayı abonelerinden anlayış beklediklerini  açıkladı.

 

Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Dağıtım İşletme Bakım Onarım Müdürü Ahmet Seçkin Türk, özelleştirmenin gerçekleştirildiği  ilk günden bu yana gündemlerinde olan SCADA sistemini gerçekleştirerek  hayata geçirmek için kısa süre önce saha çalışmalarına başladıklarını  belirtti.

 

Ahmet Seçkin Türk, SCADA sisteminin kurulması ile arızalardan  kaynaklanabilen elektrik kesintilerine uzaktan müdahale imkânı  bulacaklarını ifade ederek, "Bu sayede eskisinden çok daha kısa  sürelerde gerekli müdahalede bulunarak kesinti sürelerini minimuma  indirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin  illerinde 83 dağıtım merkezinde çalışma yürütmekteyiz. Yapılan bu  çalışmalar ile dağıtım merkezlerimiz modüler sistemlere  dönüştürülmekte, uzaktan erişim ve manevraya imkân verecek duruma  getirilmektedir" dedi.

 

Saha çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini  kaydeden Türk, bu tarihten itibaren sistemin kullanılabilir hale  geleceğini kaydetti. Türk, "Abonelerimiz, planlı olarak gerçekleştirilen elektrik kesintilerini  bu sitedeki 'planlı kesintiler' sekmesine girerek öğrenebilir ve  tedbirlerini alabilirler. Abonelerimizden ileriki dönemlerde rahat  edebilmeleri adına yapılan bu zorunlu kesintilerden dolayı anlayış  göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.