Almanya ve Hollanda'dan Yatırımcılar Kazakistan'a GES Kuracak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2383+ kez okundu.
 

Almanya ve Hollanda'dan Yatırımcılar Kazakistan'a GES Kuracak

Almanya ve Hollanda şirketlerinden Kazakistan'ın Güney'inde iki adet güneş enerjisi santrali kurma açıklaması geldi.

Almanya ve Hollanda'dan yatırımcılar Kazakistan’ın elektriğe en çok ihtiyaç duyduğu güneyindeki Maktaaral bölgesinde iki güneş enerjisi santrali ve bir asfalt fabrikası inşa etmeyi planladıklarını açıkladılar. Almanya merkezli NwComp Solar GmbH şirketi Kazakistan’ın Zhetysay bölgesinde kurulması planlanan 4.8 MW kapasiteli güneş santrali için yaklaşık 7 milyon euroluk yatırım yapacağını açıkladı. Santralin inşasının bu ay başlaması planlanıyor. Hollanda merkezli VTK Invest şirketi ise 100 MW kapasiteli ikinci bir güneş santraline yatırım yapacağını duyurdu. Şirketle imzalanan önprotokol kapsamında 300 hektarlık alanda çalışmalar yürütülmesi planlanıyor. Projenin maliyetinin 150 milyon euro olacağı ifade edildi.
Almanya ve Hollanda şirketlerinden Kazakistan'ın Güney'inde iki adet güneş enerjisi santrali kurma açıklaması geldi.

Almanya ve Hollanda'dan yatırımcılar Kazakistan’ın elektriğe en çok ihtiyaç duyduğu güneyindeki Maktaaral bölgesinde iki güneş enerjisi santrali ve bir asfalt fabrikası inşa etmeyi planladıklarını açıkladılar.

Almanya merkezli NwComp Solar GmbH şirketi Kazakistan’ın Zhetysay bölgesinde kurulması planlanan 4.8 MW kapasiteli güneş santrali için yaklaşık 7 milyon euroluk yatırım yapacağını açıkladı. Santralin inşasının bu ay başlaması planlanıyor.

Hollanda merkezli VTK Invest şirketi ise 100 MW kapasiteli ikinci bir güneş santraline yatırım yapacağını duyurdu. Şirketle imzalanan önprotokol kapsamında 300 hektarlık alanda çalışmalar yürütülmesi planlanıyor. Projenin maliyetinin 150 milyon euro olacağı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.