Samsun'da GES Projesi İle 1500 Evin Elektriği Yabancılar Çarşısı'nın Çatısında Üretilecek

YENİLENEBİLİR ENERJİ 12.10.2023 - 13:57, Güncelleme: 12.10.2023 - 14:00 23681+ kez okundu.
 

Samsun'da GES Projesi İle 1500 Evin Elektriği Yabancılar Çarşısı'nın Çatısında Üretilecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, 1500 hanenin tüketimine denk gelen elektriği Yabancılar Çarşısı'nın çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ile üreteceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, yenilenebilir enerji projelerine büyük önem verildiği belirtildi. Yabancılar Çarşısı'nın 19 bin metrekare yüzey alanına 2,58 megawatt güce sahip GES inşa edildiği kaydedilen açıklamada, yıl sonuna kadar tamamlanacak projenin 1500 hanenin elektrik tüketimine denk üretim yapacağı vurgulandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çevreye duyarlı projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirterek, "Yenilenebilir enerji projelerine büyük önem veriyoruz. GES projelerimizle de örnek oluyoruz. Yabancılar Çarşısı'nın çatısına da 2,58 MW gücünde güneş enerji santrali kuruyoruz. Panel kurulumlarını kısa sürede tamamlayarak yıl sonuna kadar santrali hizmete açacağız. 1500 hanenin elektrik tüketimine denk bir rakam bu santralden karşılanacak." ifadelerini kullandı. Demir, GES projesinin panel montajlarına başladıklarını kaydetti.
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin, 1500 hanenin tüketimine denk gelen elektriği Yabancılar Çarşısı'nın çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali (GES) ile üreteceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, yenilenebilir enerji projelerine büyük önem verildiği belirtildi.

Yabancılar Çarşısı'nın 19 bin metrekare yüzey alanına 2,58 megawatt güce sahip GES inşa edildiği kaydedilen açıklamada, yıl sonuna kadar tamamlanacak projenin 1500 hanenin elektrik tüketimine denk üretim yapacağı vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çevreye duyarlı projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirterek, " Yenilenebilir enerji projelerine büyük önem veriyoruz. GES projelerimizle de örnek oluyoruz. Yabancılar Çarşısı'nın çatısına da 2,58 MW gücünde güneş enerji santrali kuruyoruz. Panel kurulumlarını kısa sürede tamamlayarak yıl sonuna kadar santrali hizmete açacağız. 1500 hanenin elektrik tüketimine denk bir rakam bu santralden karşılanacak." ifadelerini kullandı.

Demir, GES projesinin panel montajlarına başladıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.