İran Enerji Bakanı “İran- Rusya-Azerbaycan Elektrik Nakil Hattı Kurulacak”

DÜNYADAN 15.11.2023 - 13:53, Güncelleme: 15.11.2023 - 13:56 16517+ kez okundu.
 

İran Enerji Bakanı “İran- Rusya-Azerbaycan Elektrik Nakil Hattı Kurulacak”

İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mihrabiyan, projenin 6 ay zarfında hayata geçirilmesinin planlandığını belirtti

İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mihrabiyan, İran, Rusya ve Azerbaycan olarak 3 ülkenin elektrik nakil hattını birbirine bağlayacak bir proje üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi. Mehr Haber Ajansı'na göre, Mihrabiyan, basın mensuplarına konuya ilişkin bilgi verdi. Mihrabiyan, "İran'ın elektrik şebekesinin Azerbaycan üzerinden Rusya'ya bağlanması için anlaşma yapıldı. Bu çerçevede 3 ülkenin elektrik nakil hattı birbiriyle bağlanmış olacak." dedi. İranlı Bakan, söz konusu projenin 6 ay zarfında hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti.
İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mihrabiyan, projenin 6 ay zarfında hayata geçirilmesinin planlandığını belirtti

İran Enerji Bakanı Ali Ekber Mihrabiyan, İran, Rusya ve Azerbaycan olarak 3 ülkenin elektrik nakil hattını birbirine bağlayacak bir proje üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Mehr Haber Ajansı'na göre, Mihrabiyan, basın mensuplarına konuya ilişkin bilgi verdi.

Mihrabiyan, "İran'ın elektrik şebekesinin Azerbaycan üzerinden Rusya'ya bağlanması için anlaşma yapıldı. Bu çerçevede 3 ülkenin elektrik nakil hattı birbiriyle bağlanmış olacak." dedi.

İranlı Bakan, söz konusu projenin 6 ay zarfında hayata geçirilmesinin planlandığını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.