İpek Doğal Enerji'ye Batman'da Petrol İşletme Ruhsatı Verildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:09, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:09 2266+ kez okundu.
 

İpek Doğal Enerji'ye Batman'da Petrol İşletme Ruhsatı Verildi

İpek Doğal Enerji'ye Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan 217 hektarlık petrol sahası için 1 petrol işletme ruhsatı verildi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, saha için şirketin petrol işletme ruhsatı verilmesi talebine ait evrakları incelenerek 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edilerek, milli menfaatler ve 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun amaç maddesi açısından Kanunun 1 ve 8’inci maddeleri uyarınca Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 27.09.2017 tarihli Olur’ları alındı. Böylece, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş.’ye 25.11.2014 tarihinden itibaren sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak ARİ/İPK/K/L47-d1-3 pafta no’lu petrol işletme ruhsatı 12 yıl süre ile verildi.  Bunun dışında Kanun’un 8’inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine  karar verildi.
İpek Doğal Enerji'ye Batman'ın Kozluk ilçesinde bulunan 217 hektarlık petrol sahası için 1 petrol işletme ruhsatı verildi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, saha için şirketin petrol işletme ruhsatı verilmesi talebine ait evrakları incelenerek 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edilerek, milli menfaatler ve 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun amaç maddesi açısından Kanunun 1 ve 8’inci maddeleri uyarınca Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 27.09.2017 tarihli Olur’ları alındı. Böylece, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş.’ye 25.11.2014 tarihinden itibaren sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak ARİ/İPK/K/L47-d1-3 pafta no’lu petrol işletme ruhsatı 12 yıl süre ile verildi. 

Bunun dışında Kanun’un 8’inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine  karar verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.