google0efc77f1f50706d2.html

Tüpraş, Teknoloji ve Tasarım Atölyelerini Yaygınlaştırmaya Devam Ediyor

ŞİRKET 06.06.2024 - 09:13, Güncelleme: 06.06.2024 - 09:19 7353+ kez okundu.
 

Tüpraş, Teknoloji ve Tasarım Atölyelerini Yaygınlaştırmaya Devam Ediyor

Tüpraş, 2018 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gercekleştirdiği “Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum Modelliyorum, Üretiyorum” toplumsal sorumluluk programı kapsamında somut adımlar atmaya devam ediyor.

Proje kapsamında Tüpraş, MEB müfredatına uygun, Teknoloji ve Tasarım Atölyelerini hayata geçirerek ortaöğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerini robotik kodlama, 3 boyutlu modelleme ve tasarım yetkinlikleriyle buluşturuyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Koç Holding’in Topluluk şirketleriyle birlikte,  5 farklı noktada AFAD koordinasyonunda kurduğu Umut Kentler arasından Kahramanmaraş ve Hatay’da “Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri”ni hayata geçiren Tüpraş, Batman’da 2 yeni atölyeyi de eğitim ağına ekledi. İki yeni atölyede, 7 ve 8. sınıflarda MEB müfredatına uygun şekilde, yaklaşık 600 öğrencinin yıl boyunca ders görmesi hedefleniyor.   “7 ilde 45 ortaokula ve yaklaşık 15 bin çocuğa ulaştık”  Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olarak, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin ekonomik olduğu kadar toplumsal kalkınmayla gerçekleşeceğine inandıklarını açıklayan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, “Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, gençlerimizin üreten bir nesil olarak yetişebilmeleri için fırsatlar oluşturmak hedefi doğrultusunda, 2018 yılında Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum Modelliyorum, Üretiyorum  projemizi başlattık. Amacımız ortaokullarda 7. ve 8. sınıf çocuklarımızın bilim, teknoloji ve inovasyon ile desteklenmesi, tasarım becerilerinin geliştirilmesi idi. Rafinerilerimizin bulunduğu 4 ilde, ve Genel Müdürlüğümüzün olduğu İstanbul’da MEB müfredatına uyumlu, teknoloji ve tasarım atölyelerimizi kurduk.   Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Koç Holding’in kurmuş olduğu Umut Kentler’den, Kahramanmaraş ve Hatay’da açılışlarımızı gerçekleştirdik. Böylece 7 ilde 45 ortaokula ve yaklaşık 15 bin çocuğumuza ulaştık. Ne mutlu bizlere ki, Tüpraş’ın enerjisi çocuklarımızın enerjisiyle buluşmaya devam ediyor.” dedi. Proje kapsamında öğretmenleri de eğitmen eğitimleriyle destekleyerek sınıfların daha donanımlı kullanımını amaçladıklarını belirten Teber, “Projenin başından itibaren, 100 öğretmenimize yoğun eğitimler verdik. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle, öğretmenlerimiz sertifikalı eğitici eğitmenler olarak yetiştirildiler. Kuşkusuz inovasyon alanındaki gelişmeler dijitalleşme ve yapay zeka tüm sektörlerin ve hatta ülke ekonomilerinin dönüşümünde itici rol oynayacak. Biz de projemizi, yeni yüzyılın gereklilikleri doğrultusunda geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu sınıflardan nice yetenekli, pırıl pırıl çocuklarımız yetişecek, hayatlarına dokunacağımız on binlerce çocuğumuz ülkemizi gelecek yüzyıla taşıyacak.” şeklinde konuştu. Koç Holding’in Küresel Taahhütlerine de Katkı Sağlanıyor Tüpraş, parçası olduğu Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel taahhütlerine katkı sağlamak üzere “Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum, Modelliyorum, Üretiyorum” Projesini, yeni yüzyılın gereklilikleri doğrultusunda geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edecek.
Tüpraş, 2018 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle gercekleştirdiği “Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum Modelliyorum, Üretiyorum” toplumsal sorumluluk programı kapsamında somut adımlar atmaya devam ediyor.

Proje kapsamında Tüpraş, MEB müfredatına uygun, Teknoloji ve Tasarım Atölyelerini hayata geçirerek ortaöğretim 7. ve 8. sınıf öğrencilerini robotik kodlama, 3 boyutlu modelleme ve tasarım yetkinlikleriyle buluşturuyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Koç Holding’in Topluluk şirketleriyle birlikte,  5 farklı noktada AFAD koordinasyonunda kurduğu Umut Kentler arasından Kahramanmaraş ve Hatay’da “Teknoloji ve Tasarım Atölyeleri”ni hayata geçiren Tüpraş, Batman’da 2 yeni atölyeyi de eğitim ağına ekledi. İki yeni atölyede, 7 ve 8. sınıflarda MEB müfredatına uygun şekilde, yaklaşık 600 öğrencinin yıl boyunca ders görmesi hedefleniyor.  

“7 ilde 45 ortaokula ve yaklaşık 15 bin çocuğa ulaştık” 

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olarak, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin ekonomik olduğu kadar toplumsal kalkınmayla gerçekleşeceğine inandıklarını açıklayan Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber, “Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, gençlerimizin üreten bir nesil olarak yetişebilmeleri için fırsatlar oluşturmak hedefi doğrultusunda, 2018 yılında Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum Modelliyorum, Üretiyorum  projemizi başlattık. Amacımız ortaokullarda 7. ve 8. sınıf çocuklarımızın bilim, teknoloji ve inovasyon ile desteklenmesi, tasarım becerilerinin geliştirilmesi idi. Rafinerilerimizin bulunduğu 4 ilde, ve Genel Müdürlüğümüzün olduğu İstanbul’da MEB müfredatına uyumlu, teknoloji ve tasarım atölyelerimizi kurduk.   Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Koç Holding’in kurmuş olduğu Umut Kentler’den, Kahramanmaraş ve Hatay’da açılışlarımızı gerçekleştirdik. Böylece 7 ilde 45 ortaokula ve yaklaşık 15 bin çocuğumuza ulaştık. Ne mutlu bizlere ki, Tüpraş’ın enerjisi çocuklarımızın enerjisiyle buluşmaya devam ediyor.” dedi.

Proje kapsamında öğretmenleri de eğitmen eğitimleriyle destekleyerek sınıfların daha donanımlı kullanımını amaçladıklarını belirten Teber, “Projenin başından itibaren, 100 öğretmenimize yoğun eğitimler verdik. Milli Eğitim Bakanlığımızın desteğiyle, öğretmenlerimiz sertifikalı eğitici eğitmenler olarak yetiştirildiler. Kuşkusuz inovasyon alanındaki gelişmeler dijitalleşme ve yapay zeka tüm sektörlerin ve hatta ülke ekonomilerinin dönüşümünde itici rol oynayacak. Biz de projemizi, yeni yüzyılın gereklilikleri doğrultusunda geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu sınıflardan nice yetenekli, pırıl pırıl çocuklarımız yetişecek, hayatlarına dokunacağımız on binlerce çocuğumuz ülkemizi gelecek yüzyıla taşıyacak.” şeklinde konuştu.

Koç Holding’in Küresel Taahhütlerine de Katkı Sağlanıyor

Tüpraş, parçası olduğu Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel taahhütlerine katkı sağlamak üzere “Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum, Modelliyorum, Üretiyorum” Projesini, yeni yüzyılın gereklilikleri doğrultusunda geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.