GAZBİR’den Tasarruflu Doğal Gaz Kullanım Önerileri

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2020 - 10:43, Güncelleme: 18.11.2020 - 11:50 2662+ kez okundu.
 

GAZBİR’den Tasarruflu Doğal Gaz Kullanım Önerileri

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) tarafından doğal gazı tasarruflu kullanmak için alınabilecek tedbirleri açıkladı.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), doğal gazı tasarruflu kullanmak için alınabilecek tedbirlere ilişkin sosyal medya adresinde paylaşım yaptı.   GAZBİR’in  “Tasarruflu Doğal Gaz Kullanım Önerileri” başlıklı videosunda alınabilecek tedbirler şu şekilde belirtildi:   Evlerde konfor sıcaklığını 1 derece azaltarak doğal gaz tüketiminde yüzde 6-7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.   Radyatörlerin ısı akışını engel olmayacak şekilde kullanılan perdeler, pencerelerden kaynaklı meydana gelebilecek ısı kaybını yüzde 25 oranında önler.   Binalarda dış cephe yalıtımı ile yüzde 40 tasarruf sağlayabilirsiniz.   Çatı ve pencere yalıtımı yaptırarak doğal gaz kullanımınızı yüzde 25-50 oranında azaltabilirsiniz.   Tek camlı pencerelerden kaynaklanan ısı kaybı, yalıtımsız bir evden gerçekleşen kaybın yaklaşık yüzde 20’sidir. Çift cam kullanarak, bu kaybı yüzde 50 oranında azaltabilirsiniz.   Kış öncesi yapılacak olan yalıtım ve bakım işlemleriyle verimli hale gelen bir konuttaki tasarruf miktarı, yalıtımsız-verimsiz bir konuta göre 850 TL civarındadır.
Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) tarafından doğal gazı tasarruflu kullanmak için alınabilecek tedbirleri açıkladı.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), doğal gazı tasarruflu kullanmak için alınabilecek tedbirlere ilişkin sosyal medya adresinde paylaşım yaptı.

 

GAZBİR’in  “Tasarruflu Doğal Gaz Kullanım Önerileri” başlıklı videosunda alınabilecek tedbirler şu şekilde belirtildi:

 

  • Evlerde konfor sıcaklığını 1 derece azaltarak doğal gaz tüketiminde yüzde 6-7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.
  •  
  • Radyatörlerin ısı akışını engel olmayacak şekilde kullanılan perdeler, pencerelerden kaynaklı meydana gelebilecek ısı kaybını yüzde 25 oranında önler.
  •  
  • Binalarda dış cephe yalıtımı ile yüzde 40 tasarruf sağlayabilirsiniz.
  •  
  • Çatı ve pencere yalıtımı yaptırarak doğal gaz kullanımınızı yüzde 25-50 oranında azaltabilirsiniz.
  •  
  • Tek camlı pencerelerden kaynaklanan ısı kaybı, yalıtımsız bir evden gerçekleşen kaybın yaklaşık yüzde 20’sidir. Çift cam kullanarak, bu kaybı yüzde 50 oranında azaltabilirsiniz.
  •  
  • Kış öncesi yapılacak olan yalıtım ve bakım işlemleriyle verimli hale gelen bir konuttaki tasarruf miktarı, yalıtımsız-verimsiz bir konuta göre 850 TL civarındadır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.