ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oldu

ŞİRKET 04.04.2024 - 11:09, Güncelleme: 04.04.2024 - 11:12 7332 kez okundu.
 

ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Oldu

Türkiye’nin ilk ve tek global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji’nin CEO’su Onur Ünlü, çatısı altında 31 federasyon ve ulusal-uluslararası 363 üye dernek üzerinden yaklaşık 100 bin şirketin yer aldığı Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) 15. Olağan Genel Kurulu’nda belirlenen 2024-2027 dönemi Yönetim Kurulu’nda yer aldı. Yönetim Kurulu’nun kendi arasında yaptığı görev dağılımında ise Başkan Yardımcısı seçilen Onur Ünlü, Yeşil Dönüşüm Komisyonu Başkanlığı görevine de devam edecek. TÜRKONFED olarak yeşil dönüşüm konusunda farkındalığın artırılmasında KOBİ’lerin çok önemli rolü olduğuna inandıklarını anlatan Onur Ünlü, “Yeşil Dönüşüm Komisyonu olarak geçtiğimiz dönem yaptığımız çalışmalarla üretimden tüketime her alanda köklü bir değişime yol açan bu dönüşüm sürecinde farkındalığın artmasına önemli katkı sunduğumuza inanıyoruz. Türkiye’nin yeşil dönüşümde bir üretim ve ihracat üssü haline gelme potansiyeli bulunuyor. Ancak bu potansiyeli değerlendirmek için çok iyi hazırlanmalıyız. Başta KOBİ’ler olmak üzere iş dünyasında farkındalığın artması bu sürecin en önemli ayaklarından biri. TÜRKONFED olarak bu farkındalığın artması için yeni dönemde de çalışmalar yapmaya, iş dünyası ile kamu arasında bir köprü kurmaya, politika önerileri geliştirmeye, aynı zamanda yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Komisyon olarak yeni dönemde odağımız, KOBİ’lerin yeşil dönüşümün getirdiği fırsatları değerlendirmeleri ve rekabetçilik güçlerinin artması olacak” dedi. “Yeşil ve dijital dönüşüm süreçleri bir arada yürütülmeli” Ünlü, yeşil dönüşüm ile dijital dönüşümün bir arada uygulanması gerektiğine de dikkat çekerek, “KOBİ’lerin Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesine uyum sağlamaları ve verimlilik artışı fırsatını değerlendirebilmeleri için bu iki dönüşümün birlikte yaratacağı sinerjiden yararlanmaları şart” diye konuştu. Ünlü ayrıca, TÜRKONFED’de ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Süleyman Sönmez başta olmak üzere yeni yönetimi ve TÜRKONFED Yeşil Dönüşüm Komisyonu Üyelerini kutlayarak başarılı bir dönem diledi.
Türkiye’nin ilk ve tek global enerji hizmet şirketi ESCON Enerji’nin CEO’su Onur Ünlü, çatısı altında 31 federasyon ve ulusal-uluslararası 363 üye dernek üzerinden yaklaşık 100 bin şirketin yer aldığı Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı oldu.

ESCON Enerji CEO’su Onur Ünlü, Türkiye’nin en büyük bağımsız iş dünyası örgütü olan Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) 15. Olağan Genel Kurulu’nda belirlenen 2024-2027 dönemi Yönetim Kurulu’nda yer aldı. Yönetim Kurulu’nun kendi arasında yaptığı görev dağılımında ise Başkan Yardımcısı seçilen Onur Ünlü, Yeşil Dönüşüm Komisyonu Başkanlığı görevine de devam edecek.

TÜRKONFED olarak yeşil dönüşüm konusunda farkındalığın artırılmasında KOBİ’lerin çok önemli rolü olduğuna inandıklarını anlatan Onur Ünlü, “Yeşil Dönüşüm Komisyonu olarak geçtiğimiz dönem yaptığımız çalışmalarla üretimden tüketime her alanda köklü bir değişime yol açan bu dönüşüm sürecinde farkındalığın artmasına önemli katkı sunduğumuza inanıyoruz. Türkiye’nin yeşil dönüşümde bir üretim ve ihracat üssü haline gelme potansiyeli bulunuyor. Ancak bu potansiyeli değerlendirmek için çok iyi hazırlanmalıyız. Başta KOBİ’ler olmak üzere iş dünyasında farkındalığın artması bu sürecin en önemli ayaklarından biri. TÜRKONFED olarak bu farkındalığın artması için yeni dönemde de çalışmalar yapmaya, iş dünyası ile kamu arasında bir köprü kurmaya, politika önerileri geliştirmeye, aynı zamanda yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Komisyon olarak yeni dönemde odağımız, KOBİ’lerin yeşil dönüşümün getirdiği fırsatları değerlendirmeleri ve rekabetçilik güçlerinin artması olacak” dedi.

“Yeşil ve dijital dönüşüm süreçleri bir arada yürütülmeli”

Ünlü, yeşil dönüşüm ile dijital dönüşümün bir arada uygulanması gerektiğine de dikkat çekerek, “KOBİ’lerin Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesine uyum sağlamaları ve verimlilik artışı fırsatını değerlendirebilmeleri için bu iki dönüşümün birlikte yaratacağı sinerjiden yararlanmaları şart” diye konuştu. Ünlü ayrıca, TÜRKONFED’de ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Süleyman Sönmez başta olmak üzere yeni yönetimi ve TÜRKONFED Yeşil Dönüşüm Komisyonu Üyelerini kutlayarak başarılı bir dönem diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.