Akaryakıtta Gözetim Yetkisinde Yeni Değişiklikler

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:08 3441+ kez okundu.
 

Akaryakıtta Gözetim Yetkisinde Yeni Değişiklikler

EPDK, Ulusal Marker Uygulama Faaliyetleri ve Ulusal Marker Teslimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kurul Kararı'nda değişikliklere gitti.

Yapılan yeni değişikliğe göre; gerekli koşulları taşıyan ve başvuru belgelerini eksiksiz olarak Kuruma sunan bağımsız gözetim firmalarına, Kurul kararı ile verilecek gözetim yetki belgesi en fazla on yıllığına verilecek. Ayrıca bu belgeler süreleri bitiminde başka bir karar veya tebligat aranmaksızın sona erecek. Yine yürürlükte olan gözetim yetki belgeleri başvuru yapılarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar yenilenmezse Kurul tarafından sonlandırılacak. Akaryakıt ithalatı gerçekleştirilen tesislerde ulusal marker içeren ve içermeyen uygulama kapsamındaki ürünlerin tutulduğu tanklara ilişkin bilgiler ulusal marker ekleme işlemi gerçekleştirilen tesisin lisans sahibi tarafından “Bildirim Sistemi” üzerinden Kuruma Ulusal Marker Tank Beyan Formu ile anlık olarak bildirilme şartı ise bu değişiklikler kapsamında kaldırıldı.  
EPDK, Ulusal Marker Uygulama Faaliyetleri ve Ulusal Marker Teslimine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Kurul Kararı'nda değişikliklere gitti.

Yapılan yeni değişikliğe göre; gerekli koşulları taşıyan ve başvuru belgelerini eksiksiz olarak Kuruma sunan bağımsız gözetim firmalarına, Kurul kararı ile verilecek gözetim yetki belgesi en fazla on yıllığına verilecek. Ayrıca bu belgeler süreleri bitiminde başka bir karar veya tebligat aranmaksızın sona erecek. Yine yürürlükte olan gözetim yetki belgeleri başvuru yapılarak 31 Aralık 2020 tarihine kadar yenilenmezse Kurul tarafından sonlandırılacak.

Akaryakıt ithalatı gerçekleştirilen tesislerde ulusal marker içeren ve içermeyen uygulama kapsamındaki ürünlerin tutulduğu tanklara ilişkin bilgiler ulusal marker ekleme işlemi gerçekleştirilen tesisin lisans sahibi tarafından “Bildirim Sistemi” üzerinden Kuruma Ulusal Marker Tank Beyan Formu ile anlık olarak bildirilme şartı ise bu değişiklikler kapsamında kaldırıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.