Türkiye Petrolleri 490 Milyon TL'ye Satıldı

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:56, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:56 2712+ kez okundu.
 

Türkiye Petrolleri 490 Milyon TL'ye Satıldı

TP Petrol Dağıtım A.Ş.'nin, 490 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Zülfikarlar Holding'e satışı Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından da onaylandı.

Sektörde ilk 6 şirket arasında yer alan, 400'e yakın istasyon sahibi TP Petrol Dağıtım A.Ş.'nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesi resmi olarak Zülfikarlar Holding'e geçti. 400 İstasyonu Mevcut 1963 yılında kurulan Türkiye Petroller markası ve akaryakıt istasyonları, geride kalan yıllar zarfında istasyon ağını genişleterek; 2012 yılının ilk yarısında 160, 2013 yılının Nisan ayında 195, 2014 yılının sonunda ise 250 akaryakıt bayisine ulaşmayı başarmıştı. Satışı itibariyle Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’ye bağlı 400’e yakın akaryakıt bayisi yer alıyor. Satışına kadar Türkiye’de faaliyet gösteren tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş., sektöründeki pazar payının yüzde 4.4 olması ile en büyük 6 şirket arasında yer alıyor. Resmi Gazete Yayınlandı 19 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşen satışta, ihalede en yüksek teklif olan 490 milyon Türk Lirası’nı teklif eden Zülfikarlar Holding A.Ş. TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin yeni sahibi oldu. Kararda ''Zülfikarlar Holding A.Ş.nin sözleşme ile alakalı herhangi bir olumsuz durumunda ya da hükümlülükleri yerine getirmeme durumunda idarenin kaydedilmesine ve 487 milyon Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren SBK Holding A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, SBK Holding A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 382 milyon Türk Lirası bedelle üçüncü teklifi veren Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" ibaresi yer aldı.  
TP Petrol Dağıtım A.Ş.'nin, 490 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Zülfikarlar Holding'e satışı Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından da onaylandı.

Sektörde ilk 6 şirket arasında yer alan, 400'e yakın istasyon sahibi TP Petrol Dağıtım A.Ş.'nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki idare hissesi resmi olarak Zülfikarlar Holding'e geçti.

400 İstasyonu Mevcut

1963 yılında kurulan Türkiye Petroller markası ve akaryakıt istasyonları, geride kalan yıllar zarfında istasyon ağını genişleterek; 2012 yılının ilk yarısında 160, 2013 yılının Nisan ayında 195, 2014 yılının sonunda ise 250 akaryakıt bayisine ulaşmayı başarmıştı. Satışı itibariyle Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.’ye bağlı 400’e yakın akaryakıt bayisi yer alıyor.

Satışına kadar Türkiye’de faaliyet gösteren tek kamu sermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş., sektöründeki pazar payının yüzde 4.4 olması ile en büyük 6 şirket arasında yer alıyor.

Resmi Gazete Yayınlandı

19 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak resmileşen satışta, ihalede en yüksek teklif olan 490 milyon Türk Lirası’nı teklif eden Zülfikarlar Holding A.Ş. TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin yeni sahibi oldu. Kararda ''Zülfikarlar Holding A.Ş.nin sözleşme ile alakalı herhangi bir olumsuz durumunda ya da hükümlülükleri yerine getirmeme durumunda idarenin kaydedilmesine ve 487 milyon Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren SBK Holding A.Ş.ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, SBK Holding A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 382 milyon Türk Lirası bedelle üçüncü teklifi veren Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" ibaresi yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.