Tüpraş’a “Enerji Verimliliği” Ödülü Verildi

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.01.2020 - 16:45, Güncelleme: 22.01.2020 - 16:45 3056+ kez okundu.
 

Tüpraş’a “Enerji Verimliliği” Ödülü Verildi

Tüpraş İzmir Rafinerisi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödülleri’nde, “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Tüpraş İzmir Rafinerisi, U-7000 Ham Petrol Revamp Projesi ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödülleri’nde “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde  birinci oldu. Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım, ödülü Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın elinden aldı.   Tüpraş olarak, rafinerilerde enerji yoğunluklarını düşürüp  maliyetleri azaltırken çevresel etkileri de en aza indirmek hedefiyle  çalıştıklarını belirten Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım,  “Türkiye’deki ham petrol işleme kapasitesinin yaklaşık yüzde 18’i ile  ülkemizdeki en yüksek kapasiteye sahip olan U-7000 Ham Petrol Ünitesi’nde  verimlilik, emniyet ve güvenilirliği daha üst düzeylere  taşımak amacıyla çalışmalarımıza dört yıl önce başladık.   24 aylık  yenileme ve modernizasyon sürecinin sonrasında ünitenin sürdürülebilir  kapasitesini artırmanın yanı sıra, teknolojisini de daha güvenilir ve  verimli hale getirdik. Projenin devreye alınmasıyla, U-7000 Ham Petrol Ünitesi’nin enerji tüketimini 34 Gcal/saat azalttık, ünite veriminde  de yüzde 2 artış sağladık.” dedi.   2018’in Nisan ayında devreye alınan projeyle yıllık yaklaşık 300  bin Gcal enerji tasarrufu elde edildi. Bu da 39 bin hanenin yıllık  doğalgaz tüketimine karşılık geliyor. Ayrıca, sağlanan enerji  tasarrufuyla yaklaşık 95 bin ton/yıl CO2’nin atmosfere salınımı  engellenmiş oldu.
Tüpraş İzmir Rafinerisi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödülleri’nde, “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

Tüpraş İzmir Rafinerisi, U-7000 Ham Petrol Revamp Projesi ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Enerji Verimliliği Ödülleri’nde “Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde  birinci oldu. Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım, ödülü Enerji  ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın elinden aldı.

 

Tüpraş olarak, rafinerilerde enerji yoğunluklarını düşürüp  maliyetleri azaltırken çevresel etkileri de en aza indirmek hedefiyle  çalıştıklarını belirten Tüpraş İzmir Rafineri Müdürü Arda Yıldırım,  “Türkiye’deki ham petrol işleme kapasitesinin yaklaşık yüzde 18’i ile  ülkemizdeki en yüksek kapasiteye sahip olan U-7000 Ham Petrol Ünitesi’nde  verimlilik, emniyet ve güvenilirliği daha üst düzeylere  taşımak amacıyla çalışmalarımıza dört yıl önce başladık.

 

24 aylık  yenileme ve modernizasyon sürecinin sonrasında ünitenin sürdürülebilir  kapasitesini artırmanın yanı sıra, teknolojisini de daha güvenilir ve  verimli hale getirdik. Projenin devreye alınmasıyla, U-7000 Ham Petrol Ünitesi’nin enerji tüketimini 34 Gcal/saat azalttık, ünite veriminde  de yüzde 2 artış sağladık.” dedi.

 

2018’in Nisan ayında devreye alınan projeyle yıllık yaklaşık 300  bin Gcal enerji tasarrufu elde edildi. Bu da 39 bin hanenin yıllık  doğalgaz tüketimine karşılık geliyor. Ayrıca, sağlanan enerji  tasarrufuyla yaklaşık 95 bin ton/yıl CO2’nin atmosfere salınımı  engellenmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.