Total ve Microsoft, Çevre Hedefleri İçin İş Birliği Yapıyor

ŞİRKET 23.03.2021 - 16:27, Güncelleme: 23.03.2021 - 16:27 3337+ kez okundu.
 

Total ve Microsoft, Çevre Hedefleri İçin İş Birliği Yapıyor

Total ve Microsoft, dijital dönüşümlerini daha ileriye taşımak ve net sıfır emisyon hedeflerini desteklemek için stratejik iş birliği anlaşması yaptığını duyurdu

Total'den yapılan açıklamaya göre, anlaşmayla ortaya çıkacak sinerji, veri merkezlerinin enerji verimliliğini artırma ve karbon ayak izini azaltma çabalarına katkıda bulunacak. Total, bu kapsamda bilgi teknolojileri dönüşümlerini hızlandırmak amacıyla Microsoft bulut platformu olan Azure'un gücünü dijital platformlar ve Total Dijital Fabrikası için kullanmaya başlayacak. Total, çalışanları ve operasyonları için iş birliği ve verimlilik çözümleri sağlayacak Microsoft Office 365'e dayalı mevcut modern iş yeri ortamını geliştirecek ve zenginleştirecek. Şirket, iş süreçlerini otomatize etmek, maliyetleri düşürmek ve verilere daha kolay erişim sağlamak için ise Power Platform'u kullanacak. Microsoft, sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası olarak 2030 yılına kadar dizel yakıtlara bağımlılığını ortadan kaldırmayı amaçları doğrultusunda Total'in küresel deneyimlerinden faydalanacak. Fransız enerji şirketinin bağlı kuruluşu Saft aracılığıyla, Microsoft'un yedek enerji varlıkları portföyünün bir parçası olacak şekilde çeşitli Total teknolojileri kullanılacak. Şirket, Microsoft'u, çevre hedefleri doğrultusunda dizel içermeyen operasyonlar için 'dizel jeneratör setinin değişimi' ve 'Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Pilleri' konularında destekleyecek. Öte yandan, Microsoft, 2025'e kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacağına dair verdiği kamu taahhüdü ve Total'in 2025'te 35 gigavat (GW) ve ardından 2030'da yaklaşık 100 gigavat yenilenebilir elektrik kapasitesine ulaşma hedefleri kapsamında iş birliği sağlanacak. Ayrıca Microsoft'un enerji satın alma anlaşmaları (PPA'lar) aracılığıyla yenilenebilir enerji sağlamasına yardımcı olmak amacıyla, 47 megavatlık ilk PPA Microsoft'un İspanya operasyonları için kabul edilmesinde Total aktif rol aldı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Total Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Patrick Pouyanné, Total ve Microsoft'un uzmanlık alanlarındaki hızlı gelişimlerinin iklim değişikliğiyle mücadelede ön saflarda yer alan her iki şirket için de birçok iş birliği fırsatını beraberinde getirdiğini ifade etti. Pouyanné,“Microsoft'un sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını desteklemek için yeşil enerji sunarak uzmanlığımızı ortaya koymaya kararlıyız. Dijital dönüşümümüzü hızlandırmak için Microsoft'un bulut ve yapay zeka çözümlerine güvenmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu, net sıfır emisyona sahip bir dünyaya doğru ilerlemeyi sağlamanın temelidir.”dedi.
Total ve Microsoft, dijital dönüşümlerini daha ileriye taşımak ve net sıfır emisyon hedeflerini desteklemek için stratejik iş birliği anlaşması yaptığını duyurdu

Total'den yapılan açıklamaya göre, anlaşmayla ortaya çıkacak sinerji, veri merkezlerinin enerji verimliliğini artırma ve karbon ayak izini azaltma çabalarına katkıda bulunacak.

Total, bu kapsamda bilgi teknolojileri dönüşümlerini hızlandırmak amacıyla Microsoft bulut platformu olan Azure'un gücünü dijital platformlar ve Total Dijital Fabrikası için kullanmaya başlayacak.

Total, çalışanları ve operasyonları için iş birliği ve verimlilik çözümleri sağlayacak Microsoft Office 365'e dayalı mevcut modern iş yeri ortamını geliştirecek ve zenginleştirecek. Şirket, iş süreçlerini otomatize etmek, maliyetleri düşürmek ve verilere daha kolay erişim sağlamak için ise Power Platform'u kullanacak.

Microsoft, sürdürülebilirlik hedeflerinin bir parçası olarak 2030 yılına kadar dizel yakıtlara bağımlılığını ortadan kaldırmayı amaçları doğrultusunda Total'in küresel deneyimlerinden faydalanacak.

Fransız enerji şirketinin bağlı kuruluşu Saft aracılığıyla, Microsoft'un yedek enerji varlıkları portföyünün bir parçası olacak şekilde çeşitli Total teknolojileri kullanılacak.

Şirket, Microsoft'u, çevre hedefleri doğrultusunda dizel içermeyen operasyonlar için 'dizel jeneratör setinin değişimi' ve 'Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS) Pilleri' konularında destekleyecek.

Öte yandan, Microsoft, 2025'e kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacağına dair verdiği kamu taahhüdü ve Total'in 2025'te 35 gigavat (GW) ve ardından 2030'da yaklaşık 100 gigavat yenilenebilir elektrik kapasitesine ulaşma hedefleri kapsamında iş birliği sağlanacak.

Ayrıca Microsoft'un enerji satın alma anlaşmaları (PPA'lar) aracılığıyla yenilenebilir enerji sağlamasına yardımcı olmak amacıyla, 47 megavatlık ilk PPA Microsoft'un İspanya operasyonları için kabul edilmesinde Total aktif rol aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Total Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Patrick Pouyanné, Total ve Microsoft'un uzmanlık alanlarındaki hızlı gelişimlerinin iklim değişikliğiyle mücadelede ön saflarda yer alan her iki şirket için de birçok iş birliği fırsatını beraberinde getirdiğini ifade etti.

Pouyanné,“Microsoft'un sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasını desteklemek için yeşil enerji sunarak uzmanlığımızı ortaya koymaya kararlıyız. Dijital dönüşümümüzü hızlandırmak için Microsoft'un bulut ve yapay zeka çözümlerine güvenmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu, net sıfır emisyona sahip bir dünyaya doğru ilerlemeyi sağlamanın temelidir.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.