TEDAŞ Genel Müdürlüğü Görevine Ömer Sami Yapıcı Atandı

GÜNCEL 23.01.2021 - 17:55, Güncelleme: 23.01.2021 - 17:55 4357+ kez okundu.
 

TEDAŞ Genel Müdürlüğü Görevine Ömer Sami Yapıcı Atandı

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ömer Sami Yapıcı atandı.

2017 tarihinden bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ömer Sami Yapıcı, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü'ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına vekaleten atandı.  Ömer Sami Yapıcı Kimdir? Yapıcı, 1965 yılında Palu’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Palu’da tamamladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden, 2012 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. 2014 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden İşletme Yüksek Lisans derecesini aldı. İş hayatına 1986 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü, Dicle Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Diyarbakır) mühendis olarak başladı ve 1991 yılına kadar burada değişik görevlerde bulundu. 1991 ile 1994 yılları arasında, Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü, Fırat Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Elâzığ) değişik görevlerde bulundu. 1994 ile 1997 yılları arasında, Tokat, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 1997 ile 2017 yılları arasında TEDAŞ Genel Müdürlüğünde; Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük görevlerinin yanında Meram/Uludağ/Fırat/Gediz Elektrik Dağıtım Şirketleri, Osmangazi Elektrik Perakende Satış Şirketi ile TEİAŞ yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.  13 Aralık 2017 tarihinden bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına vekaleten atandı.
Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ömer Sami Yapıcı atandı.

2017 tarihinden bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ömer Sami Yapıcı, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü'ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına vekaleten atandı. 

Ömer Sami Yapıcı Kimdir?

Yapıcı, 1965 yılında Palu’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Palu’da tamamladı. 1986 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden, 2012 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu.

2014 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden İşletme Yüksek Lisans derecesini aldı.

İş hayatına 1986 yılında Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü, Dicle Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Diyarbakır) mühendis olarak başladı ve 1991 yılına kadar burada değişik görevlerde bulundu.

1991 ile 1994 yılları arasında, Türkiye Elektrik Kurumu Genel Müdürlüğü, Fırat Elektrik Dağıtım Müessesesinde (Elâzığ) değişik görevlerde bulundu.

1994 ile 1997 yılları arasında, Tokat, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.

1997 ile 2017 yılları arasında TEDAŞ Genel Müdürlüğünde; Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük görevlerinin yanında Meram/Uludağ/Fırat/Gediz Elektrik Dağıtım Şirketleri, Osmangazi Elektrik Perakende Satış Şirketi ile TEİAŞ yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 

13 Aralık 2017 tarihinden bu yana Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ömer Sami Yapıcı, TEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına vekaleten atandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.