"TANAP ile Türkiye'ye 1 Milyar Metreküpten Fazla Doğalgaz Taşındı"

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:12, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:12 2889+ kez okundu.
 

"TANAP ile Türkiye'ye 1 Milyar Metreküpten Fazla Doğalgaz Taşındı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 5. Bakanlar Toplantısı’na  katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev  tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  selamlarını Cumhurbaşkanı’na ileten Bakan Dönmez, Türkiye’nin başından  beri Güney Gaz Koridoru projesi konusunda Azerbaycan’ın yanında  olduğunu söyledi. Güney Gaz Koridoru projesinin uygulanmasına başarıyla devam  edildiğini vurgulayan Dönmez, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin ve STAR Petrol Rafinerisi’nin açılışını hatırlatarak, söz konusu projelerin gelecekte  de devam edeceğinden emin olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la imzalanan TANAP projesi ile  bu projenin temelini attıklarını vurgulayan Aliyev, bu projenin tarihi  önemini kaydetti. Aliyev, bu projenin Türkiye ile birlikte kısa bir  zamanda tamamlanmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı.  Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, enerji alanı da dahil olmak üzere tüm  alanlarda Türkiye-Azerbaycan işbirliğinin çok iyi sonuç verdiğini  belirterek, yeni hat üzerinden Türkiye’ye 1 milyar metreküpten fazla  gaz taşındığını belirtti. STAR petrol rafinerisinin başlatılmasının önemini vurgulayan Aliyev, Güney Gaz Koridoru projesinin tamamlanmasıyla ilgili  çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 5. Bakanlar Toplantısı’na  katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev  tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  selamlarını Cumhurbaşkanı’na ileten Bakan Dönmez, Türkiye’nin başından  beri Güney Gaz Koridoru projesi konusunda Azerbaycan’ın yanında  olduğunu söyledi.

Güney Gaz Koridoru projesinin uygulanmasına başarıyla devam  edildiğini vurgulayan Dönmez, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesinin ve STAR Petrol Rafinerisi’nin açılışını hatırlatarak, söz konusu projelerin gelecekte  de devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la imzalanan TANAP projesi ile  bu projenin temelini attıklarını vurgulayan Aliyev, bu projenin tarihi  önemini kaydetti. Aliyev, bu projenin Türkiye ile birlikte kısa bir  zamanda tamamlanmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı. 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, enerji alanı da dahil olmak üzere tüm  alanlarda Türkiye-Azerbaycan işbirliğinin çok iyi sonuç verdiğini  belirterek, yeni hat üzerinden Türkiye’ye 1 milyar metreküpten fazla  gaz taşındığını belirtti.

STAR petrol rafinerisinin başlatılmasının önemini vurgulayan Aliyev, Güney Gaz Koridoru projesinin tamamlanmasıyla ilgili  çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.