Siemens Gamesa, Türkiye'nin İlk Rüzgar Türbini Ar-Ge Merkezini Kurdu

YENİLENEBİLİR ENERJİ 03.03.2021 - 13:26, Güncelleme: 03.03.2021 - 13:40 3071+ kez okundu.
 

Siemens Gamesa, Türkiye'nin İlk Rüzgar Türbini Ar-Ge Merkezini Kurdu

Siemens Gamesa, İzmir'de Türkiye'nin ilk rüzgar türbini Ar-Ge merkezini kurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Siemens Gamesa'nın dünyadaki 6 Ar-Ge merkezinden biri olan İzmir Ar-Ge Merkezi, yurt dışında çalışan Türk mühendislerini de bünyesine katarak 64 kişilik bir ekiple faaliyete başladı.  İzmir Ar-Ge Merkezi, ülkenin rüzgar enerjisi potansiyelini geliştirmeye yardımcı olurken, burada geliştirilen teknolojiler şirketin küresel operasyonları için ihraç edilecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Gamesa Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Ebru Çiçekliyurt, Ar-Ge merkezini büyütmek için çalışmalara devam edileceğini ve çeşitliliği güçlendirmek için kadın mühendislerin istihdamına odaklanacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Ekibimiz global Ar-Ge projelerimizde görev alıyor ve 3-5 yıl sonrasının teknolojileri üzerinde çalışıyor.  Şirket olarak Türkiye'deki mühendislik altyapısına güveniyoruz. Türkiye'de ilk ve tek yerli rüzgar türbini Ar-Ge Merkezi ile Türkiye'ye muazzam bir bilgi birikimi aktarılması söz konusu. Kısa bir süre geçmesine rağmen merkezimizde geliştirilen bazı teknolojilerin patent alma sürecine de başladık. Yerli üreticiler Ar-Ge merkezimizden mühendislik desteği alıyor, bilgi ve teknoloji transferinden yararlanıyor. Ar-Ge merkezi açıldığından beri başarıyla tamamladığımız yerelleştirme projelerinin sayısı 12'ye ulaştı." Siemens Gamesa Onshore CEO'su Lars Bondo Krogsgaard ise yeni Ar-Ge merkezinin, şirketin Türkiye'ye olan bağlılığı ve ülkenin büyüme potansiyeline güvenini gösterdiğine işaret ederek, "En yeni teknolojilerimizi ülkeye sunmak için sabırsızlanıyoruz. Bu Ar-Ge merkezinin ve son derece deneyimli Türk mühendislerinin yeteneklerinin bize önemli faydalar sağlayacağına eminim." ifadelerini kullandı.  
Siemens Gamesa, İzmir'de Türkiye'nin ilk rüzgar türbini Ar-Ge merkezini kurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Siemens Gamesa'nın dünyadaki 6 Ar-Ge merkezinden biri olan İzmir Ar-Ge Merkezi, yurt dışında çalışan Türk mühendislerini de bünyesine katarak 64 kişilik bir ekiple faaliyete başladı.

 İzmir Ar-Ge Merkezi, ülkenin rüzgar enerjisi potansiyelini geliştirmeye yardımcı olurken, burada geliştirilen teknolojiler şirketin küresel operasyonları için ihraç edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Gamesa Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Ebru Çiçekliyurt, Ar-Ge merkezini büyütmek için çalışmalara devam edileceğini ve çeşitliliği güçlendirmek için kadın mühendislerin istihdamına odaklanacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ekibimiz global Ar-Ge projelerimizde görev alıyor ve 3-5 yıl sonrasının teknolojileri üzerinde çalışıyor.  Şirket olarak Türkiye'deki mühendislik altyapısına güveniyoruz. Türkiye'de ilk ve tek yerli rüzgar türbini Ar-Ge Merkezi ile Türkiye'ye muazzam bir bilgi birikimi aktarılması söz konusu. Kısa bir süre geçmesine rağmen merkezimizde geliştirilen bazı teknolojilerin patent alma sürecine de başladık. Yerli üreticiler Ar-Ge merkezimizden mühendislik desteği alıyor, bilgi ve teknoloji transferinden yararlanıyor. Ar-Ge merkezi açıldığından beri başarıyla tamamladığımız yerelleştirme projelerinin sayısı 12'ye ulaştı."

Siemens Gamesa Onshore CEO'su Lars Bondo Krogsgaard ise yeni Ar-Ge merkezinin, şirketin Türkiye'ye olan bağlılığı ve ülkenin büyüme potansiyeline güvenini gösterdiğine işaret ederek, "En yeni teknolojilerimizi ülkeye sunmak için sabırsızlanıyoruz. Bu Ar-Ge merkezinin ve son derece deneyimli Türk mühendislerinin yeteneklerinin bize önemli faydalar sağlayacağına eminim." ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.