Shell'in CEO'sundan açıklama: " Bir sonraki aracım elektrikli olacak"

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:07, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:07 3143+ kez okundu.
 

Shell'in CEO'sundan açıklama: " Bir sonraki aracım elektrikli olacak"

Petrol devi Shell'in CEO'su Ben Van Beurden Bloomberg Televizyonu'na yaptığı açıklamada, bugünden itibaren satın alacağı ilk otomobilin ne gazla ne de akaryakıtla çalışacağını söyledi.

 Shell sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Bir sonra satın alacağım otomobil elektrikli olacak" diyen Van Beurden'in yeni otomobilinin eylül ayında değişeceğini ve bu otomobilin de Mercedes Benz S500e olacağını söyledi. Ayrıca şirketin CFO'su Jessica Uhl'un da halihazırda bir BMW i3 yani elektrikli bir otomobil olduğu öğrenildi. Daha fazla elektrikle çalışan arabaya ihtiyacımız var Dünya ekonomilerinin fosil yakıtlardan elektrik kullanımına doğru evrilmesinin iyi bir şey olduğunu Bloomberg TV'de katıldığı yayında dile getiren Beurden, "Eğer 2 derecelik küresel ısınmadan kaçınmak istiyorsak, daha fazla oranda elektrikli, hidrojen yakıtla ve gazla çalışan otomobil penetrasyonuna ihtiyacımız var" dedi. Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Volvo ise 2019'dan itibaren sadece elektrikle çalışan veya hibrit araçlar üreteceğini ilan etmişti. Shell, yenilenebilir enerji ve elektrik üniteleriyle ilgili çalışmalar yapan Yeni Enerjiler bölümüne yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını ilan etmişti.
Petrol devi Shell'in CEO'su Ben Van Beurden Bloomberg Televizyonu'na yaptığı açıklamada, bugünden itibaren satın alacağı ilk otomobilin ne gazla ne de akaryakıtla çalışacağını söyledi.

 Shell sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Bir sonra satın alacağım otomobil elektrikli olacak" diyen Van Beurden'in yeni otomobilinin eylül ayında değişeceğini ve bu otomobilin de Mercedes Benz S500e olacağını söyledi. Ayrıca şirketin CFO'su Jessica Uhl'un da halihazırda bir BMW i3 yani elektrikli bir otomobil olduğu öğrenildi.

Daha fazla elektrikle çalışan arabaya ihtiyacımız var

Dünya ekonomilerinin fosil yakıtlardan elektrik kullanımına doğru evrilmesinin iyi bir şey olduğunu Bloomberg TV'de katıldığı yayında dile getiren Beurden, "Eğer 2 derecelik küresel ısınmadan kaçınmak istiyorsak, daha fazla oranda elektrikli, hidrojen yakıtla ve gazla çalışan otomobil penetrasyonuna ihtiyacımız var" dedi.

Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Volvo ise 2019'dan itibaren sadece elektrikle çalışan veya hibrit araçlar üreteceğini ilan etmişti.

Shell, yenilenebilir enerji ve elektrik üniteleriyle ilgili çalışmalar yapan Yeni Enerjiler bölümüne yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını ilan etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.