Saudi Aramco'dan Hindistan'a Dev Yatırım

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:03, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:03 2717+ kez okundu.
 

Saudi Aramco'dan Hindistan'a Dev Yatırım

Dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco, 3 Hindistan şirketiyle ülkede büyük bir petrol rafinerisi kurmak için 44 milyar dolar değerinde mutabakat anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Hindistan Petrol Şirketi, Bharat Petroleum ve Hindustan Petroleum ile imzalanan anlaşma ile ülkenin batı yakasına kurulacak olan Ratnagiri Rafinerisi, günlük 1 milyon 200 bin varil petrol işleme kapasitesine sahip olacak.  Ratnagiri Kompleksi, dünyanın en büyük petrol ve petrokimya projeleri arasında yer alarak Hindistan’nın artan petrol ihtiyacını karşılayacak. Projenin yaklaşık maliyeti 44 milyar dolar. Saudi Aramco Başkanı Amin Nasser, ‘’ Hindistan’a yapılan yatırımlarımız, uluslararası stratejilerimizin ve Hindistan ile gelişen ilişkilerimizin bir başka yapı taşıdır. Atılan imzalar, Hindistan’ın artan petrol ve kimyasal ürün taleplerinin karşılanmasını sağlayacak; Hindistan’ın petrol ve gaz sektörlerindeki gelişmelerinin büyük bir işaretidir. Bu mega projede yer almak Saudi Aramco’yu sadece bir petrol tedarikçisi olmaktan çıkarıp, petrol rafine etme, pazarlama ve petrokimya gibi farklı iş kollarında Hindistan’ın gelecekteki enerji ihtiyaçlarında iş birliği yapma imkanı sağlayacaktır.’’ şeklinde konuştu.  
Dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco, 3 Hindistan şirketiyle ülkede büyük bir petrol rafinerisi kurmak için 44 milyar dolar değerinde mutabakat anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Hindistan Petrol Şirketi, Bharat Petroleum ve Hindustan Petroleum ile imzalanan anlaşma ile ülkenin batı yakasına kurulacak olan Ratnagiri Rafinerisi, günlük 1 milyon 200 bin varil petrol işleme kapasitesine sahip olacak. 

Ratnagiri Kompleksi, dünyanın en büyük petrol ve petrokimya projeleri arasında yer alarak Hindistan’nın artan petrol ihtiyacını karşılayacak. Projenin yaklaşık maliyeti 44 milyar dolar.

Saudi Aramco Başkanı Amin Nasser, ‘’ Hindistan’a yapılan yatırımlarımız, uluslararası stratejilerimizin ve Hindistan ile gelişen ilişkilerimizin bir başka yapı taşıdır. Atılan imzalar, Hindistan’ın artan petrol ve kimyasal ürün taleplerinin karşılanmasını sağlayacak; Hindistan’ın petrol ve gaz sektörlerindeki gelişmelerinin büyük bir işaretidir. Bu mega projede yer almak Saudi Aramco’yu sadece bir petrol tedarikçisi olmaktan çıkarıp, petrol rafine etme, pazarlama ve petrokimya gibi farklı iş kollarında Hindistan’ın gelecekteki enerji ihtiyaçlarında iş birliği yapma imkanı sağlayacaktır.’’ şeklinde konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.