Rüzgar YEKA'sı İçin Yeni Şirket

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:48, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:48 3739+ kez okundu.
 

Rüzgar YEKA'sı İçin Yeni Şirket

Kalyon ve Türkerler tarafından 1000 MW'lık YEKA rüzgar enerjisi yatırımları için yeni bir şirket kuruluyor.

1000 MW’lik yenilenebilir kaynak alanları rüzgar lisansı ihalesini kazanan Siemens-Türkerler-Kalyon Ortak Girişim Grubu’ndan Kalyon ve Türkerler tarafından yatırımlar için yeni bir şirket kurulacağını açıkladı. Siemens ise YEKA Şartnamesi’nde hüküm ve koşulları belirtilen, fabrika ve AR-GE merkezi kurma ve işletme/AR-GE faaliyetini yürütecek. YEKA Şartnamesi’nde belirtilen ve bilgileri verilen Bağlantı Bölgelerinde rüzgar enerjisine dayalı santralleri kurmak, işletmek ve elektrik üretimi ile toptan satışı faaliyetinde bulunmak amacıyla Konsorsiyum üyeleri Kalyon ve Türkerler tarafından bir anonim şirketin kurulmasına ve ayrıca Konsorsiyum üyelerinden Siemens tarafından, YEKA Şartnamesi’nde hüküm ve koşulları belirtilen, fabrika ve AR-GE merkezi kurma ve işletme/AR-GE faaliyeti yürütme işlerine ilişkin Rekabet Kuruluna başvurulduğu ifade edildi. 
Kalyon ve Türkerler tarafından 1000 MW'lık YEKA rüzgar enerjisi yatırımları için yeni bir şirket kuruluyor.

1000 MW’lik yenilenebilir kaynak alanları rüzgar lisansı ihalesini kazanan Siemens-Türkerler-Kalyon Ortak Girişim Grubu’ndan Kalyon ve Türkerler tarafından yatırımlar için yeni bir şirket kurulacağını açıkladı. Siemens ise YEKA Şartnamesi’nde hüküm ve koşulları belirtilen, fabrika ve AR-GE merkezi kurma ve işletme/AR-GE faaliyetini yürütecek.

YEKA Şartnamesi’nde belirtilen ve bilgileri verilen Bağlantı Bölgelerinde rüzgar enerjisine dayalı santralleri kurmak, işletmek ve elektrik üretimi ile toptan satışı faaliyetinde bulunmak amacıyla Konsorsiyum üyeleri Kalyon ve Türkerler tarafından bir anonim şirketin kurulmasına ve ayrıca Konsorsiyum üyelerinden Siemens tarafından, YEKA Şartnamesi’nde hüküm ve koşulları belirtilen, fabrika ve AR-GE merkezi kurma ve işletme/AR-GE faaliyeti yürütme işlerine ilişkin Rekabet Kuruluna başvurulduğu ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.