Rus petrol şirketi Rosneft'in karı düştü

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2548+ kez okundu.
 

Rus petrol şirketi Rosneft'in karı düştü

Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'in ocak-temmuz dönemindeki net karının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 gerileyerek 81 milyar rubleye (yaklaşık 1,3 milyar dolar) düştüğü belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Rosneft’in bu yılın 6 ayındaki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,8 azalarak 81 milyar rubleye geriledi. Söz konusu dönemde şirketin toplam satış gelirlerinin yüzde 23,2 artarak 2,8 trilyon rubleye çıktığı ifade edilen açıklamada, vergi öncesi karın da yüzde 2,9 artarak 639 milyar rubleye ulaştığı kaydedildi. Net borç 2,2 trilyon rubleye ulaştı Rosneft’in günlük petrol üretimi bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2’lik artışla 5 milyon 740 bin varile, doğalgaz üretimi de yüzde 2,9’luk artışla 34,2 milyar metreküpe yükseldi. Bu dönmede şirketin net borcu ise 700 milyar ruble artarak 2,2 trilyon rubleye ulaştı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosneft Üst Yöneticisi Igor Sechin de son yıllarda petrol piyasalarında yaşanan dalgalanmalara rağmen, başarılı maliyet denetimi sayesinde şirketin mali yapısının bozulmadığını kaydetti. 
Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'in ocak-temmuz dönemindeki net karının geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 19,8 gerileyerek 81 milyar rubleye (yaklaşık 1,3 milyar dolar) düştüğü belirtildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Rosneft’in bu yılın 6 ayındaki net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,8 azalarak 81 milyar rubleye geriledi. Söz konusu dönemde şirketin toplam satış gelirlerinin yüzde 23,2 artarak 2,8 trilyon rubleye çıktığı ifade edilen açıklamada, vergi öncesi karın da yüzde 2,9 artarak 639 milyar rubleye ulaştığı kaydedildi.

Net borç 2,2 trilyon rubleye ulaştı

Rosneft’in günlük petrol üretimi bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2’lik artışla 5 milyon 740 bin varile, doğalgaz üretimi de yüzde 2,9’luk artışla 34,2 milyar metreküpe yükseldi. Bu dönmede şirketin net borcu ise 700 milyar ruble artarak 2,2 trilyon rubleye ulaştı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosneft Üst Yöneticisi Igor Sechin de son yıllarda petrol piyasalarında yaşanan dalgalanmalara rağmen, başarılı maliyet denetimi sayesinde şirketin mali yapısının bozulmadığını kaydetti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.