Qatargas, Türkiye'nin Marmara Terminaline En Büyük LNG Teslimatını Gerçekleştirdi

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2019 - 13:32, Güncelleme: 24.06.2019 - 13:32 3258+ kez okundu.
 

Qatargas, Türkiye'nin Marmara Terminaline En Büyük LNG Teslimatını Gerçekleştirdi

Katar Gaz Şirketi (Qatargas), dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) taşıcıyı gemilerinden olan Q-Flex türü tankerin Marmara Ereğlisi BOTAŞ LNG terminaline ilk teslimatını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Katar Gaz Şirketi (Qatargas), dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz(LNG) taşıcıyı gemilerinden olan Q-Flex türü tankerinMarmara Ereğlisi BOTAŞ LNG terminaline ilk teslimatını gerçekleştirdiğini  açıkladı. Qatargas'dan yapılan açıklamaya göre, teslimatı 315 metre boyunda  ve 50 metre genişliğinde olan Al Sheenaniya LNG tankeri gerçekleştirdi.   Qatargas Genel Müdürü Khalid bin Khalifa Al Thani, "Marmara LNG Terminali'nin son genişlemesi, Qatargas'ın dünyanın en büyük LNG  gemilerini Türkiye'ye göndermesine imkan sağlıyor." dedi.   Marmara LNG terminaline hem Q-Flex hem de Q-Max gemilerini  barındıracak yükseltmeler yapıldı. Al Sheenaniya 210 bin M3 yük taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.Marmara Ereğlisi'ne yapılan teslimat 30 Mayıs'ta Katar'ın Ras Laffan terminalinden yükseldi. Yüklemenin 207 bin M3 olduğu belirtildi. Qatargas ile BOTAŞ arasında 2017 yılında Türkiye'ye 3 yıl boyunca yılda 1,5 milyon ton LNG sevkiyatı ile ilgili anlaşma imzalanmıştı.
Katar Gaz Şirketi (Qatargas), dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) taşıcıyı gemilerinden olan Q-Flex türü tankerin Marmara Ereğlisi BOTAŞ LNG terminaline ilk teslimatını gerçekleştirdiğini açıkladı.

Katar Gaz Şirketi (Qatargas), dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz(LNG) taşıcıyı gemilerinden olan Q-Flex türü tankerinMarmara Ereğlisi BOTAŞ LNG terminaline ilk teslimatını gerçekleştirdiğini  açıkladı. Qatargas'dan yapılan açıklamaya göre, teslimatı 315 metre boyunda  ve 50 metre genişliğinde olan Al Sheenaniya LNG tankeri gerçekleştirdi.

 

Qatargas Genel Müdürü Khalid bin Khalifa Al Thani, "Marmara LNG Terminali'nin son genişlemesi, Qatargas'ın dünyanın en büyük LNG  gemilerini Türkiye'ye göndermesine imkan sağlıyor." dedi.

 

Marmara LNG terminaline hem Q-Flex hem de Q-Max gemilerini  barındıracak yükseltmeler yapıldı. Al Sheenaniya 210 bin M3 yük taşıma kapasitesine sahip bulunuyor.Marmara Ereğlisi'ne yapılan teslimat 30 Mayıs'ta Katar'ın Ras Laffan terminalinden yükseldi. Yüklemenin 207 bin M3 olduğu belirtildi. Qatargas ile BOTAŞ arasında 2017 yılında Türkiye'ye 3 yıl boyunca yılda 1,5 milyon ton LNG sevkiyatı ile ilgili anlaşma imzalanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.