Petronas Meksika'da Petrol ve Doğal Gaz Arayacak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:03, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:03 2940+ kez okundu.
 

Petronas Meksika'da Petrol ve Doğal Gaz Arayacak

Malezya kamu petrol şirketi Petronas, Meksika''nın yabancıların yatırımına açtığı ilk büyük ihalede altı sahada petrol ve doğal gaz arama hakkı kazandı.

Malezya’nın ulusal petrol şirketi Petronas, Meksika'da gerçekleştirilen toplam 4.2 milyar varil rezerve sahip 19 petrol ve doğalgaz arama sahaları ihalesinin altı tanesini kazandı. Bu altı ihalenin iki tanesini Petronas’ın alt birimi Carigali tek başına kazanırken, diğer dördünü de Konsorsiyum olarak kazandı.  İhalelerin tümü Meksika'nın kuzey doğu kıyısındaki Tamaulipas eyaletinde bulunuyor. Meksika yetkilileri, açık artırmanın, 2014 yılında ülkenin enerji sektörünün yabancı firmalara açılmasından bu yana en önemli ihale olduğu kaydediliyor. Son ihalelerle ülkeye 93 milyar ABD doları yatırım yapılacak. Ayrıca 19 sahanın 9'unu da Hollanda menşeili petrol devi Shell'in aldı.  
Malezya kamu petrol şirketi Petronas, Meksika''nın yabancıların yatırımına açtığı ilk büyük ihalede altı sahada petrol ve doğal gaz arama hakkı kazandı.

Malezya’nın ulusal petrol şirketi Petronas, Meksika'da gerçekleştirilen toplam 4.2 milyar varil rezerve sahip 19 petrol ve doğalgaz arama sahaları ihalesinin altı tanesini kazandı. Bu altı ihalenin iki tanesini Petronas’ın alt birimi Carigali tek başına kazanırken, diğer dördünü de Konsorsiyum olarak kazandı. 

İhalelerin tümü Meksika'nın kuzey doğu kıyısındaki Tamaulipas eyaletinde bulunuyor. Meksika yetkilileri, açık artırmanın, 2014 yılında ülkenin enerji sektörünün yabancı firmalara açılmasından bu yana en önemli ihale olduğu kaydediliyor. Son ihalelerle ülkeye 93 milyar ABD doları yatırım yapılacak. Ayrıca 19 sahanın 9'unu da Hollanda menşeili petrol devi Shell'in aldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.