Petrol Üretimi 6 Kat Arttırılabilecek

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:03, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:03 2462+ kez okundu.
 

Petrol Üretimi 6 Kat Arttırılabilecek

Rusya'daki Tümen Üniversitesi'nden bilim insanları, petrol üretiminde çığır açacak, yer altında kimyasal reaksiyonlar başlatarak petrol çıkarımını hızlandırabilen ve üretimi 6 kat arttırabilecek bir teknoloji geliştirdi.

Sibiryalı bilim insanları gaz termokimyasal kırılma teknolojisi geliştirdiklerini duyurdu. Tümen Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, çevre dostu bu teknoloji, petrol üretimini altı kat daha arttırabilir. Sputnik’e konuşan ve projede yer alan isimlerden Galina Lazareva “Bu teknoloji, doğal kaynakların fazla kullanılmadan ülkemizin enerji üretimi alanında daha da gelişmesini sağlayacak” dedi. Tümen Üniversitesi’nin N. M. Emmanuel Biyokimyasal Fizik Üniversitesi, Sibnefemash petrol tesisi ve The Oil Technology Center şirketiyle birlikte çalışarak ürettiği yöntemin, aslında Rusya’da geliştirilen ancak daha sonra yaygın olarak ABD’de kullanılan hidrolik kırılma yöntemine alternatif olması bekleniyor. Hidrolik kırılma yöntemi ile fosil yakıtı ortaya çıkarmak amacıyla sert kayaları delmek için yere sondaj ve sıvı enjekte etme işlemi yapılırken, gaz termokimyasal kırılma yönteminden tamamen farklı işlemler uygulanıyor. Bu yöntemle önce petrolün bulunduğu bölgeye reaktifler akıtılıyor, daha sonra aynı yerde karıştırılıyor. Oluşan kimyasal reaksiyon ısı ve gaz çıkarımını sağlıyor. Bunun sonucunda yeraltı kayalarında büyük bir çatlak oluşuyor, hidrokarbonlar ve su ısınıyor. Bu da petrol çıkarımını çok daha hızlı hale getirerek, petrol kuyusundaki üretimini arttırıyor.
Rusya'daki Tümen Üniversitesi'nden bilim insanları, petrol üretiminde çığır açacak, yer altında kimyasal reaksiyonlar başlatarak petrol çıkarımını hızlandırabilen ve üretimi 6 kat arttırabilecek bir teknoloji geliştirdi.

Sibiryalı bilim insanları gaz termokimyasal kırılma teknolojisi geliştirdiklerini duyurdu. Tümen Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, çevre dostu bu teknoloji, petrol üretimini altı kat daha arttırabilir.

Sputnik’e konuşan ve projede yer alan isimlerden Galina Lazareva “Bu teknoloji, doğal kaynakların fazla kullanılmadan ülkemizin enerji üretimi alanında daha da gelişmesini sağlayacak” dedi.

Tümen Üniversitesi’nin N. M. Emmanuel Biyokimyasal Fizik Üniversitesi, Sibnefemash petrol tesisi ve The Oil Technology Center şirketiyle birlikte çalışarak ürettiği yöntemin, aslında Rusya’da geliştirilen ancak daha sonra yaygın olarak ABD’de kullanılan hidrolik kırılma yöntemine alternatif olması bekleniyor.

Hidrolik kırılma yöntemi ile fosil yakıtı ortaya çıkarmak amacıyla sert kayaları delmek için yere sondaj ve sıvı enjekte etme işlemi yapılırken, gaz termokimyasal kırılma yönteminden tamamen farklı işlemler uygulanıyor.

Bu yöntemle önce petrolün bulunduğu bölgeye reaktifler akıtılıyor, daha sonra aynı yerde karıştırılıyor. Oluşan kimyasal reaksiyon ısı ve gaz çıkarımını sağlıyor. Bunun sonucunda yeraltı kayalarında büyük bir çatlak oluşuyor, hidrokarbonlar ve su ısınıyor. Bu da petrol çıkarımını çok daha hızlı hale getirerek, petrol kuyusundaki üretimini arttırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler