Mobil Oil Türk'ten Sürücülere "Yaz Bakımı" Önerileri

ŞİRKET 10.06.2021 - 11:05, Güncelleme: 10.06.2021 - 11:05 2071+ kez okundu.
 

Mobil Oil Türk'ten Sürücülere "Yaz Bakımı" Önerileri

Mobil Oil Türk AŞ, yaz tatili öncesinde araçların performans ve güvenliği için bakım yapılmasının önemine dikkati çekti

Mobil Oil Türk AŞ’den yapılan yazılı açıklamada, 37 ilde 75 lokasyonda faaliyet gösteren Mobil Oil Türk AŞ'nin Mobil 1 Center hizmet noktalarıyla müşterilerine araç yağ değişiminde ücretsiz 10 nokta kontrolü imkanı sunduğu belirtildi. Araçlarda tüm yağ ve hidrolik bakımlarının yapılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, frenlerin lastikleri eşit seviyede tutmasının önemli olduğu kaydedildi. Açıklamada, “Standart koşullarda sorunsuz çalışan araç klimaları, sıcak havalarda sağlıklı çalışmayabilir. Dolayısıyla ideal sıcaklığa ulaşabilmek için alanında uzman bir teknisyenden destek alınmalı, gerekirse klima gazı bastırılmalı ve polen filtresi yenisi ile değiştirilmelidir. Uzun yaz yolculuklarında motorun hararet yapmaması için soğutma sistemi temizlenmeli, gerekli miktarlarda su ve antifriz tekrar doldurulmalıdır. Ayrıca termostatın çalışıp çalışmadığı, kayış, kelepçe ve hortumların sıkılık durumları da kontrol edilmelidir. Cam suyu tamamlanmalı ve silecek süpürgeleri kontrol edilerek eski ise değiştirilmelidir. Aynalar ve camlarda da çatlak ve kırık olup olmadığına dikkat edilmeli ve gerekirse müdahale edilmelidir.” ifadelere yer verildi. Açıklamada ayrıca, akü ve lastik kontrolünün de mutlaka yapılması gerektiğinin altı çizildi.
Mobil Oil Türk AŞ, yaz tatili öncesinde araçların performans ve güvenliği için bakım yapılmasının önemine dikkati çekti

Mobil Oil Türk AŞ’den yapılan yazılı açıklamada, 37 ilde 75 lokasyonda faaliyet gösteren Mobil Oil Türk AŞ'nin Mobil 1 Center hizmet noktalarıyla müşterilerine araç yağ değişiminde ücretsiz 10 nokta kontrolü imkanı sunduğu belirtildi.

Araçlarda tüm yağ ve hidrolik bakımlarının yapılması gerektiğine işaret edilen açıklamada, frenlerin lastikleri eşit seviyede tutmasının önemli olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Standart koşullarda sorunsuz çalışan araç klimaları, sıcak havalarda sağlıklı çalışmayabilir. Dolayısıyla ideal sıcaklığa ulaşabilmek için alanında uzman bir teknisyenden destek alınmalı, gerekirse klima gazı bastırılmalı ve polen filtresi yenisi ile değiştirilmelidir. Uzun yaz yolculuklarında motorun hararet yapmaması için soğutma sistemi temizlenmeli, gerekli miktarlarda su ve antifriz tekrar doldurulmalıdır. Ayrıca termostatın çalışıp çalışmadığı, kayış, kelepçe ve hortumların sıkılık durumları da kontrol edilmelidir. Cam suyu tamamlanmalı ve silecek süpürgeleri kontrol edilerek eski ise değiştirilmelidir. Aynalar ve camlarda da çatlak ve kırık olup olmadığına dikkat edilmeli ve gerekirse müdahale edilmelidir.” ifadelere yer verildi.

Açıklamada ayrıca, akü ve lastik kontrolünün de mutlaka yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.