Mısır ve Filistin, Gazze Marine Doğalgaz Sahasını Geliştirmek İçin Anlaşma İmzaladı

DÜNYADAN 22.02.2021 - 10:57, Güncelleme: 22.02.2021 - 10:57 3766+ kez okundu.
 

Mısır ve Filistin, Gazze Marine Doğalgaz Sahasını Geliştirmek İçin Anlaşma İmzaladı

Filistin Yatırım Fonu ile Mısır Doğalgaz Şirketi (EGAS), Gazze şeridi açıklarındaki Gazze Marine doğalgaz sahasını geliştirmek için anlaşmaya imza attı.

Enerji alanında iş birliğini güçlendirmek için İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Filistin'e geçen Mısır Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla, Ramallah'ta Filistin Enerji Kurumu Başkanı Zafir Milhim ve Yatırım Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Mustafa ile bir araya geldi. Toplantının ardından Yatırım Fonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, taraflar arasında Gazze Marine doğalgaz sahasını geliştirmek ve gerekli altyapıyı oluşturmak için anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre, elde edilen doğalgazın bir kısmıyla Filistin'in ihtiyacının karşılanacağı ve bir kısmının da Mısır'a ihraç edilebileceği belirtildi. Filistin Yatırım Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa, Fonun, doğalgaz sahasının geliştirilmesi sürecinin hızlandırılmasına büyük önem verdiğini kaydetti. Mısırlı Bakan Molla ise Filistin'e gerçekleştirdiği ziyaretin, Filistin'in doğal kaynakları üzerindeki egemenlik haklarının desteklenmesi konusunda somut sonuçlar doğurması temennisinde bulundu. Gazze Marine 1900'lü yılların sonlarında keşfedilmiş olmakla birlikte İsrail izin vermediği için bugüne kadar buradan doğalgaz çıkarılmadı. Gazze'nin batısına 36 kilometre mesafede yer alan Gazze Marine doğalgaz sahası 2000 yılında İngiliz British Gas tarafından geliştirilmişti.
Filistin Yatırım Fonu ile Mısır Doğalgaz Şirketi (EGAS), Gazze şeridi açıklarındaki Gazze Marine doğalgaz sahasını geliştirmek için anlaşmaya imza attı.

Enerji alanında iş birliğini güçlendirmek için İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Filistin'e geçen Mısır Petrol ve Madeni Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla, Ramallah'ta Filistin Enerji Kurumu Başkanı Zafir Milhim ve Yatırım Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Mustafa ile bir araya geldi.

Toplantının ardından Yatırım Fonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, taraflar arasında Gazze Marine doğalgaz sahasını geliştirmek ve gerekli altyapıyı oluşturmak için anlaşma imzalandı.

Anlaşmaya göre, elde edilen doğalgazın bir kısmıyla Filistin'in ihtiyacının karşılanacağı ve bir kısmının da Mısır'a ihraç edilebileceği belirtildi.

Filistin Yatırım Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa, Fonun, doğalgaz sahasının geliştirilmesi sürecinin hızlandırılmasına büyük önem verdiğini kaydetti.

Mısırlı Bakan Molla ise Filistin'e gerçekleştirdiği ziyaretin, Filistin'in doğal kaynakları üzerindeki egemenlik haklarının desteklenmesi konusunda somut sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

Gazze Marine 1900'lü yılların sonlarında keşfedilmiş olmakla birlikte İsrail izin vermediği için bugüne kadar buradan doğalgaz çıkarılmadı.

Gazze'nin batısına 36 kilometre mesafede yer alan Gazze Marine doğalgaz sahası 2000 yılında İngiliz British Gas tarafından geliştirilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.