Maden Sektörü İlk Sanal Ticaret Heyetini Hindistan'a Düzenleyecek

MADEN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.08.2020 - 14:03, Güncelleme: 14.08.2020 - 14:03 3167+ kez okundu.
 

Maden Sektörü İlk Sanal Ticaret Heyetini Hindistan'a Düzenleyecek

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Hindistan’a sanal ticaret heyeti düzenleyecek.

 İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Hindistan’a sanal ticaret heyeti düzenleyecek. Türkiye'nin doğal taş ihracatında yüzde 5'lik pay  ile dördüncü sırada bulunan Hindistan'a doğal taş sektörüne yönelik  olarak düzenlenecek ilk sanal ticaret heyetinin tarihleri 17-28 Ağustos 2020 olarak açıklandı.   Hammadde ve enerji kaynağı olması bakımından stratejik bir noktada  bulunan Türk maden sektörü, Covid-19 pandemisi nedeniyle ülke  ziyaretlerini, tanıtım organizasyon ve çalışmalarını büyük oranda  dijital ortama taşıdı. Türkiye-Hindistan arasındaki doğal taş  sektörüne yönelik ilk sanal ticaret heyeti ise İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile 17-28 Ağustos tarihleri  arasında gerçekleştirilecek.   İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Hindistan'ın Türk doğal  taş sektörü açısından önemli bir pazar olduğunu söyleyerek konu ile  ilgili olarak şunları kaydetti: "Hindistan Türkiye'nin doğal taş  ihracatında yüzde 5'lik pay ile 4'üncü sırada yer alıyor. Blok doğal  taş ihracatında ise yüzde 10,10'luk payla 2'nci sırada bulunuyor. Bu  ülkeye yaptığımız doğal taş ihracatında ilk sırada yüzde 89.34'lük  payla blok mermer-traverten grubumuz yer alıyor. 2019 yılında böylesi  bir tablonun içinde bulunuyorduk ve pazar hedeflerimiz farklıydı. Ancak bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle ihracatımızda düşüş yaşandı. İki haftaya yayılacak ve Hindistan'daki önemli satın almacılar ile  firmalarımızı buluşturacak olan sanal ticaret heyeti ile ilk etapta  önceki ihracat rakamlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz."   Türkiye'nin 650 renk ve çeşitlilikte mermere, 150 farklı türde ise  doğal taşa sahip olduğunun altını çizen İMİB Başkanı Aydın Dinçer, Hindistan'ın doğal taş ithalatında Türkiye'nin, 2019 yılı rakamlarına  göre yüzde 34'lük payla ilk sırada yer aldığını belirtti. Dinçer,  "Ürün grubu bazında baktığımızda doğal taş  ithalatının yüzde 74'ünü blok doğal taş, yüzde 26'sını işlenmiş doğal  taş oluşturuyor. Türkiye, Hindistan'ın blok doğal taş ithalatında 2019  yılı rakamlarına göre, değer bazında yüzde 44'lük pay ile ilk sırada  yer alıyor. İkinci sırada yüzde 22'lik pay ile İtalya geliyor."dedi.
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Hindistan’a sanal ticaret heyeti düzenleyecek.

 İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Hindistan’a sanal ticaret heyeti düzenleyecek. Türkiye'nin doğal taş ihracatında yüzde 5'lik pay  ile dördüncü sırada bulunan Hindistan'a doğal taş sektörüne yönelik  olarak düzenlenecek ilk sanal ticaret heyetinin tarihleri 17-28 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

 

Hammadde ve enerji kaynağı olması bakımından stratejik bir noktada  bulunan Türk maden sektörü, Covid-19 pandemisi nedeniyle ülke  ziyaretlerini, tanıtım organizasyon ve çalışmalarını büyük oranda  dijital ortama taşıdı. Türkiye-Hindistan arasındaki doğal taş  sektörüne yönelik ilk sanal ticaret heyeti ise İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile 17-28 Ağustos tarihleri  arasında gerçekleştirilecek.

 

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Hindistan'ın Türk doğal  taş sektörü açısından önemli bir pazar olduğunu söyleyerek konu ile  ilgili olarak şunları kaydetti: "Hindistan Türkiye'nin doğal taş  ihracatında yüzde 5'lik pay ile 4'üncü sırada yer alıyor. Blok doğal  taş ihracatında ise yüzde 10,10'luk payla 2'nci sırada bulunuyor. Bu  ülkeye yaptığımız doğal taş ihracatında ilk sırada yüzde 89.34'lük  payla blok mermer-traverten grubumuz yer alıyor. 2019 yılında böylesi  bir tablonun içinde bulunuyorduk ve pazar hedeflerimiz farklıydı. Ancak bu yıl yaşanan pandemi nedeniyle ihracatımızda düşüş yaşandı. İki haftaya yayılacak ve Hindistan'daki önemli satın almacılar ile  firmalarımızı buluşturacak olan sanal ticaret heyeti ile ilk etapta  önceki ihracat rakamlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz."

 

Türkiye'nin 650 renk ve çeşitlilikte mermere, 150 farklı türde ise  doğal taşa sahip olduğunun altını çizen İMİB Başkanı Aydın Dinçer, Hindistan'ın doğal taş ithalatında Türkiye'nin, 2019 yılı rakamlarına  göre yüzde 34'lük payla ilk sırada yer aldığını belirtti. Dinçer,  "Ürün grubu bazında baktığımızda doğal taş  ithalatının yüzde 74'ünü blok doğal taş, yüzde 26'sını işlenmiş doğal  taş oluşturuyor. Türkiye, Hindistan'ın blok doğal taş ithalatında 2019  yılı rakamlarına göre, değer bazında yüzde 44'lük pay ile ilk sırada  yer alıyor. İkinci sırada yüzde 22'lik pay ile İtalya geliyor."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.