MTA Kayseri Erciyes’te Jeotermal Kaynak Arıyor

GÜNCEL 01.06.2021 - 11:09, Güncelleme: 01.06.2021 - 11:12 4169+ kez okundu.
 

MTA Kayseri Erciyes’te Jeotermal Kaynak Arıyor

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan Kayseri Erciyes’te yürütülen jeotermal sondaj çalışmalarını inceledi.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan, MTA Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Özgüven, Enerji Hammadde Etüt ve Arama Dairesi Başkanı İsmail Kara ve  diğer yöneticilerle birlikte, Kayseri ilinde MTA tarafından yürütülen proje çalışmalarını yerinde inceleyerek, projelere ilişkin teknik değerlendirmelerde bulundular. Jeolojik Araştırma Projeleri kapsamında yürütülen, Yerkabuğu Araştırılması çalışmalarına ilişkin proje ekibinden teknik brifing alınarak, çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapılıp, sonrasında da, arazide önemli görülen belli lokasyonlarda incelemelerde bulunmak üzere teknik ziyaret gerçekleştirildi. MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve beraberinde ki heyetle birlikte, MTA ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında ortak proje kapsamında, Kayseri Erciyes Dağında yürütülen Jeotermal Sondaj Kampını ziyaret etti. Ziyarete, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile  Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı katılarak genel değerlendirme toplantısı yapıldı. Proje teknik ekibi tarafından önceki dönemlerde Kayseri’de yapılan Jeotermal Etüt ve Sondaj Çalışmaları hakkında sunum yapıldı. MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan  Erciyes’te devam eden jeotermal sondaj çalışmaları ilişkin, “Bizim burada olma amacımız, Kayseri’nin Erciyes eteklerinin 5 aya varan kış turizminin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu biliyoruz. Haliyle burada bulunacak bir jeotermal enerji kaynağının bu coğrafya için ne kadar kıymetli ve önemli olduğunun da farkındayız. Bu amaçla, MTA olarak üstün mühendislik çalışması göstererek, şu anda 2 bin 140 metreyi deliyoruz, hedefimiz 2 bin 200 metre, güzel emareleri yakalamış durumdayız, sonuca ulaşmadan net bir şey söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı. 
Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan Kayseri Erciyes’te yürütülen jeotermal sondaj çalışmalarını inceledi.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan, MTA Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Özgüven, Enerji Hammadde Etüt ve Arama Dairesi Başkanı İsmail Kara ve  diğer yöneticilerle birlikte, Kayseri ilinde MTA tarafından yürütülen proje çalışmalarını yerinde inceleyerek, projelere ilişkin teknik değerlendirmelerde bulundular.

Jeolojik Araştırma Projeleri kapsamında yürütülen, Yerkabuğu Araştırılması çalışmalarına ilişkin proje ekibinden teknik brifing alınarak, çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapılıp, sonrasında da, arazide önemli görülen belli lokasyonlarda incelemelerde bulunmak üzere teknik ziyaret gerçekleştirildi.

MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan ve beraberinde ki heyetle birlikte, MTA ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında ortak proje kapsamında, Kayseri Erciyes Dağında yürütülen Jeotermal Sondaj Kampını ziyaret etti.

Ziyarete, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile  Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı katılarak genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Proje teknik ekibi tarafından önceki dönemlerde Kayseri’de yapılan Jeotermal Etüt ve Sondaj Çalışmaları hakkında sunum yapıldı.

MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan  Erciyes’te devam eden jeotermal sondaj çalışmaları ilişkin, “Bizim burada olma amacımız, Kayseri’nin Erciyes eteklerinin 5 aya varan kış turizminin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu biliyoruz. Haliyle burada bulunacak bir jeotermal enerji kaynağının bu coğrafya için ne kadar kıymetli ve önemli olduğunun da farkındayız. Bu amaçla, MTA olarak üstün mühendislik çalışması göstererek, şu anda 2 bin 140 metreyi deliyoruz, hedefimiz 2 bin 200 metre, güzel emareleri yakalamış durumdayız, sonuca ulaşmadan net bir şey söylemek mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.