Belçika’nın Petrol Ürünleri Tüketimi 2020 Yılında Yüzde 9 Geriledi

DÜNYADAN 10.05.2021 - 14:14, Güncelleme: 11.05.2021 - 11:37 5979+ kez okundu.
 

Belçika’nın Petrol Ürünleri Tüketimi 2020 Yılında Yüzde 9 Geriledi

Belçika Petrol Federasyonu tarafından açıklanan verilere göre, sağlık krizinin etkisi ile Belçika’da petrol ürünleri tüketimi 2020 yılında bir önceki yıla göre %9 oranında geriledi.

Ticaret Bakanlığı’nın haber blogunda yer alan habere göre, Belçika Petrol Federasyonu (FPB-Fédération Pétrolière Belge), sağlık krizinin etkisi ile Belçika’da petrol ürünleri tüketimi 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında gerilediğini açıkladı. Araç trafiğinin azalması nedeniyle 2020 yılında ulaşım için yakıt tüketimi yüzde 14 gerilerken, en hızlı düşüş yüzde 16 ile benzin tüketiminde gerçekleşti. Pandemi ile mücadele kapsamında alınan önlemlerden ağır araç trafiği daha az etkilendiğinden, dizel tüketimindeki düşüş yüzde 7,7 ile sınırlı kaldı. Petrol Federasyonu, 2020 yılında talebin azalması ile düşen üretime karşın Belçika rafinerilerinin durmak zorunda kalmadan daha yavaş bir hızda çalışmayı sürdürebildiklerini belirtti. Azalan petrol ürünleri tüketimi Belçika ham petrol ithalatının da yüzde 26 gerilemesine neden oldu.
Belçika Petrol Federasyonu tarafından açıklanan verilere göre, sağlık krizinin etkisi ile Belçika’da petrol ürünleri tüketimi 2020 yılında bir önceki yıla göre %9 oranında geriledi.

Ticaret Bakanlığı’nın haber blogunda yer alan habere göre, Belçika Petrol Federasyonu (FPB-Fédération Pétrolière Belge), sağlık krizinin etkisi ile Belçika’da petrol ürünleri tüketimi 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında gerilediğini açıkladı.

Araç trafiğinin azalması nedeniyle 2020 yılında ulaşım için yakıt tüketimi yüzde 14 gerilerken, en hızlı düşüş yüzde 16 ile benzin tüketiminde gerçekleşti. Pandemi ile mücadele kapsamında alınan önlemlerden ağır araç trafiği daha az etkilendiğinden, dizel tüketimindeki düşüş yüzde 7,7 ile sınırlı kaldı.

Petrol Federasyonu, 2020 yılında talebin azalması ile düşen üretime karşın Belçika rafinerilerinin durmak zorunda kalmadan daha yavaş bir hızda çalışmayı sürdürebildiklerini belirtti. Azalan petrol ürünleri tüketimi Belçika ham petrol ithalatının da yüzde 26 gerilemesine neden oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.