Jeotermal Enerji Derneği Başkanlığı'na Ali Kındap Seçildi

YENİLENEBİLİR ENERJİ 09.04.2021 - 12:45, Güncelleme: 09.04.2021 - 12:51 3404+ kez okundu.
 

Jeotermal Enerji Derneği Başkanlığı'na Ali Kındap Seçildi

Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ali Kındap seçildi.

Jeotermal Enerji Derneği’nden (JED) yapılan açıklamaya göre, JED'in ilk olağan genel kurulu 7 Nisan'da İstanbul Raffles Otel'de yapıldı. JED Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ali Kındap seçildi. Genel kurul toplantısında JED'in yönetim, denetim ve etik kurulu üyeleri de belirlenirken, toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan da çevrimiçi katıldı. Kurulda yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilen Kındap, jeotermal enerjinin entegre kullanımının geliştirilmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte önemli bir ekonomik kazanım sağlanacağını kaydetti. Kındap, bu sayede milyonlarca konutun ısıtılabileceğine, yüz binlerce dekar modern serada tarımsal üretimin artırılabileceğine ve istihdama hatırı sayılır oranda katkı sağlanabileceğine işaret ederek "Jeotermal enerji teşvik edilirse yenilenebilir enerji kaynakları arasında hak ettiği konuma ulaşacak ve yatırımcısından ülke ekonomisine kadar herkese fayda sağlayacaktır. Jeotermal her şeyden önce yenilenebilir bir enerji kaynağı. Jeotermal enerji doğru uygulamalarla pek çok alanda gelir yaratan, tarım, turizm, enerji ve benzeri sektörleri destekleyen, ekonomiye güç veren, üstelik tüm bunları çevreye ve insana zarar vermeden yapmaya olanak tanıyan, çok ciddi potansiyeli olan bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı.
Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ali Kındap seçildi.

Jeotermal Enerji Derneği’nden (JED) yapılan açıklamaya göre, JED'in ilk olağan genel kurulu 7 Nisan'da İstanbul Raffles Otel'de yapıldı. JED Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ali Kındap seçildi.

Genel kurul toplantısında JED'in yönetim, denetim ve etik kurulu üyeleri de belirlenirken, toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan da çevrimiçi katıldı. Kurulda yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçilen Kındap, jeotermal enerjinin entegre kullanımının geliştirilmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte önemli bir ekonomik kazanım sağlanacağını kaydetti.

Kındap, bu sayede milyonlarca konutun ısıtılabileceğine, yüz binlerce dekar modern serada tarımsal üretimin artırılabileceğine ve istihdama hatırı sayılır oranda katkı sağlanabileceğine işaret ederek "Jeotermal enerji teşvik edilirse yenilenebilir enerji kaynakları arasında hak ettiği konuma ulaşacak ve yatırımcısından ülke ekonomisine kadar herkese fayda sağlayacaktır. Jeotermal her şeyden önce yenilenebilir bir enerji kaynağı. Jeotermal enerji doğru uygulamalarla pek çok alanda gelir yaratan, tarım, turizm, enerji ve benzeri sektörleri destekleyen, ekonomiye güç veren, üstelik tüm bunları çevreye ve insana zarar vermeden yapmaya olanak tanıyan, çok ciddi potansiyeli olan bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.