OMV Petrom, Gürcistan'da Enerji Kaynaklarını Araştıracak

DÜNYADAN 12.03.2021 - 09:43, Güncelleme: 12.03.2021 - 09:43 4830+ kez okundu.
 

OMV Petrom, Gürcistan'da Enerji Kaynaklarını Araştıracak

Gürcistan hükümeti ile Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin Romanya kolu olan OMV Petrom arasında, Gürcistan'da petrol, gaz arama ve çıkarma konusunda iş birliği anlaşması imzaladı.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlık ile OMV Petrom arasında, Gürcistan'ın Karadeniz'deki kıta sahanlığında 25 yıllık süre ile enerji kaynaklarını araştırma ve çıkarma çalışmaları başlatılması ile ilgili anlaşmanın imzalandığı belirtildi.  Tiflis'teki hükümet binasında düzenlenen imza törenine Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava ile OMV Petrom'un Başkanı Christina Verchere katıldı. Anlaşma, Gürcistan'ın Karadeniz kıta sahanlığındaki 5 bin 282 kilometrekarelik alanda jeolojik ve jeofizik verilerin toplanması, 25 yıllık bir süre içerisinde petrol ve gaz araması, çıkarılması ve işlenmesini içeriyor. İmza töreni öncesi tarafları kabul eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, basına kapalı görüşmede, Gürcü tarafının OMV Petrom ile iş birliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Gürcistan hükümeti ile Avusturyalı enerji şirketi OMV'nin Romanya kolu olan OMV Petrom arasında, Gürcistan'da petrol, gaz arama ve çıkarma konusunda iş birliği anlaşması imzaladı.

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlık ile OMV Petrom arasında, Gürcistan'ın Karadeniz'deki kıta sahanlığında 25 yıllık süre ile enerji kaynaklarını araştırma ve çıkarma çalışmaları başlatılması ile ilgili anlaşmanın imzalandığı belirtildi. 

Tiflis'teki hükümet binasında düzenlenen imza törenine Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava ile OMV Petrom'un Başkanı Christina Verchere katıldı.

Anlaşma, Gürcistan'ın Karadeniz kıta sahanlığındaki 5 bin 282 kilometrekarelik alanda jeolojik ve jeofizik verilerin toplanması, 25 yıllık bir süre içerisinde petrol ve gaz araması, çıkarılması ve işlenmesini içeriyor.

İmza töreni öncesi tarafları kabul eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, basına kapalı görüşmede, Gürcü tarafının OMV Petrom ile iş birliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.