Sanayideki Enerji Tüketiminin 4'te 1'ini Atık Isı Oluşturuyor

ŞİRKET 01.02.2021 - 13:54, Güncelleme: 01.02.2021 - 13:54 3931+ kez okundu.
 

Sanayideki Enerji Tüketiminin 4'te 1'ini Atık Isı Oluşturuyor

Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, dünyadaki birçok endüstriyel tesisin enerji tüketiminin yaklaşık 4’te 1’inin atmosfere atılan atık gazlar tarafından kaybedildiğini söyledi.

Dünyadaki birçok endüstriyel  tesisin enerji tüketiminin yaklaşık 4’te 1’inin atmosfere atılan atık  gazlar tarafından kaybedildiğine dikkat çeken Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, EHP teknolojisi ile endüstriyel  yapılardaki atık ısının geri kazanımı sağlanarak elektriğe  çevrilebildiğini ve üretim süreçlerinde yeşil enerjiyi kullanarak  fosil yakıtlardan yüzde 62’ye varan oranda enerji tasarrufu sağlandığını  aktarıyor. Küresel çapta yüksek miktarlarda endüstriyel atık ısı kaybı  gerçekleşiyor. Birçok şirket atık ısının değerini ve karbon ayak izini  azaltmadaki becerilerini de gün geçtikçe fark ediyor. Atık ısının geri  kazanılması ve elektrik enerjisine dönüştürülmesi için nano teknolojik  partikülleri içeren EHP teknolojisinin bir devrim yaratabildiğine  dikkat çeken Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar’a  göre, geliştirdikleri EHP teknolojisi ile endüstriyel yapılarda atık  ısının geri kazanımı sağlanarak elektriğe çevrilmesinin ve üretim  süreçlerindeki enerji ihtiyacının karşılanması mümkün. Sanayileşme ile birlikte dünyanın ısı kullanım teknolojileri de  değişiklik göstermeye devam ediyor. Birçok süreçte kullanılan ısı,  kullanım sonrası atık ısı halini alıyor. Dünyadaki birçok endüstriyel  tesisin enerji tüketiminin yüzde 25’ini de atık ısı oluşturuyor. Bu atık  ısının üst düzey teknolojilerle elektriğe çevrilmesi ya da tekrar  sisteme kazandırılması için de ciddi çabalar gösteriliyor. Yıllardır  atık ısının geri kazanımı konusunda kısır döngüye girildiğini aktaran Dr. Malik Çağlar, dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en  maliyet etkin ve en basit ısı transfer sistemi olan EHP teknolojisi  ile endüstrilerde kaybedilen ısıyı geri kazanmada devrim  yarattıklarını belirtiyor. Mevcut enerji kaynaklarının artan enerji ihtiyacını  karşılayamaması beraberinde enerji verimliliği kavramını tekrar tekrar  gündeme getiriyor. Üretimden elde edilen ürün miktarı ve kalite  oranını düşürmeden, harcanan enerjide tasarruf sağlanması ve fosil  yakıtlardaki karbon salımını düşürmenin yeni yolları aranıyor. EHP  teknolojisi ile endüstriyel yapılarda atık ısının geri kazanımı  sağlanarak elektriğe çevrilmesi ve üretim süreçlerindeki enerji  ihtiyacının karşılanmasının mümkün olduğunu aktaran Dr. Malik Çağlar,  büyük sanayi tesislerinin atık ısıyı geri kazanmalarını  kolaylaştırırken, üretim süreçlerinde yeşil enerjiyi kullanarak fosil  yakıtlardan yüzde 62’ye varan enerji tasarrufunu sağladıklarının  altını çiziyor. Atık ısıyı geri kazanmak için baca gazlarından  yararlandıklarını belirten Çağlar, sistemin aynı anda atık ısıyı geri  kazanma ve herhangi bir yardımcı güç olmadan tamamen pasif bir  sistemden elektrik enerjisi üretme potansiyeline sahip olduğunu dile  getiriyor.
Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, dünyadaki birçok endüstriyel tesisin enerji tüketiminin yaklaşık 4’te 1’inin atmosfere atılan atık gazlar tarafından kaybedildiğini söyledi.

Dünyadaki birçok endüstriyel  tesisin enerji tüketiminin yaklaşık 4’te 1’inin atmosfere atılan atık  gazlar tarafından kaybedildiğine dikkat çeken Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar, EHP teknolojisi ile endüstriyel  yapılardaki atık ısının geri kazanımı sağlanarak elektriğe  çevrilebildiğini ve üretim süreçlerinde yeşil enerjiyi kullanarak  fosil yakıtlardan yüzde 62’ye varan oranda enerji tasarrufu sağlandığını  aktarıyor.

Küresel çapta yüksek miktarlarda endüstriyel atık ısı kaybı  gerçekleşiyor. Birçok şirket atık ısının değerini ve karbon ayak izini  azaltmadaki becerilerini de gün geçtikçe fark ediyor. Atık ısının geri  kazanılması ve elektrik enerjisine dönüştürülmesi için nano teknolojik  partikülleri içeren EHP teknolojisinin bir devrim yaratabildiğine  dikkat çeken Enover Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Malik Çağlar’a  göre, geliştirdikleri EHP teknolojisi ile endüstriyel yapılarda atık  ısının geri kazanımı sağlanarak elektriğe çevrilmesinin ve üretim  süreçlerindeki enerji ihtiyacının karşılanması mümkün.

Sanayileşme ile birlikte dünyanın ısı kullanım teknolojileri de  değişiklik göstermeye devam ediyor. Birçok süreçte kullanılan ısı,  kullanım sonrası atık ısı halini alıyor. Dünyadaki birçok endüstriyel  tesisin enerji tüketiminin yüzde 25’ini de atık ısı oluşturuyor. Bu atık  ısının üst düzey teknolojilerle elektriğe çevrilmesi ya da tekrar  sisteme kazandırılması için de ciddi çabalar gösteriliyor. Yıllardır  atık ısının geri kazanımı konusunda kısır döngüye girildiğini aktaran Dr. Malik Çağlar, dünyada ilk ve tek, bilinen en hızlı, en verimli, en  maliyet etkin ve en basit ısı transfer sistemi olan EHP teknolojisi  ile endüstrilerde kaybedilen ısıyı geri kazanmada devrim  yarattıklarını belirtiyor.

Mevcut enerji kaynaklarının artan enerji ihtiyacını  karşılayamaması beraberinde enerji verimliliği kavramını tekrar tekrar  gündeme getiriyor. Üretimden elde edilen ürün miktarı ve kalite  oranını düşürmeden, harcanan enerjide tasarruf sağlanması ve fosil  yakıtlardaki karbon salımını düşürmenin yeni yolları aranıyor. EHP  teknolojisi ile endüstriyel yapılarda atık ısının geri kazanımı  sağlanarak elektriğe çevrilmesi ve üretim süreçlerindeki enerji  ihtiyacının karşılanmasının mümkün olduğunu aktaran Dr. Malik Çağlar,  büyük sanayi tesislerinin atık ısıyı geri kazanmalarını  kolaylaştırırken, üretim süreçlerinde yeşil enerjiyi kullanarak fosil  yakıtlardan yüzde 62’ye varan enerji tasarrufunu sağladıklarının  altını çiziyor. Atık ısıyı geri kazanmak için baca gazlarından  yararlandıklarını belirten Çağlar, sistemin aynı anda atık ısıyı geri  kazanma ve herhangi bir yardımcı güç olmadan tamamen pasif bir  sistemden elektrik enerjisi üretme potansiyeline sahip olduğunu dile  getiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.