TANAP Türkiye’nin Biyoçeşitliliğine Değer Katmaya Devam Ediyor

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.08.2020 - 11:33, Güncelleme: 28.08.2020 - 11:38 3267+ kez okundu.
 

TANAP Türkiye’nin Biyoçeşitliliğine Değer Katmaya Devam Ediyor

TANAP, yeni flora ve fauna türlerinin keşfedilmesine olanak tanıyan araştırmaların sonucunda beş yeni fauna türünün bilim dünyasına resmi olarak kazandırıldığını duyurdu.

TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. (TANAP), doğal ve kültürel kaynakların korunmasına katkıda bulunmayı amaçlayan çalışmaları ve Türkiye’de çevre yönetiminde hayata geçirdiği yeni uygulamaları ile standartları belirlemeye devam ediyor. İnsana ve çevreye saygı ilkesi ile hareket eden TANAP; çevresel, tarihi ve kültürel mirasa konu tüm değerlere gereken hassasiyetin gösterilmesini, bu değerlerin araştırılmasını, bilime kazandırılmasını ve korunmasını öncelik olarak görüyor.   Yeni fauna türlerinden Tanap cinar, Tipula tanap, Hilara ardahanensis, Hilara elifae ve Hilara hasbenlii hakkında hazırlanan bilimsel makaleler,  Journal of the Entomological Research Society ve Zootaxa adlı uluslararası bilimsel dizin dergilerinde yayınlanarak dünya bilim camiasının bilgisine sunuldu.   Ardahan-Gümüşhane-Sivas illerinde keşfedilen ve endemik bir tür olarak belirlenen Tipulidae familyasına ait olan Tipula tanap’la ilgili makale, geçtiğimiz haftalarda yayınlanarak bilim dünyası literatürüne resmen kazandırıldı.   Projenin inşaat öncesi araştırmalarında keşfedilen başka bir tür üzerinde yapılan araştırmalar ise geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Eskişehir ve Yozgat’tan toplanan örnekler üzerinde yapılan ayrıntılı incelemelerde, örneklerin daha önce bilinmeyen yeni bir cinse ait olduğu tespit edildi ve “Tanap cinar” ismi ile yayınlanarak bilim dünyasındaki yerini aldı.   Tüm bu bilimsel çalışmalara ek olarak, Sivas ve Ardahan sınırları içerisinde keşfedilen 3 yeni fauna türü Hilara ardahanensis, Hilara elifae ve Hilara hasbenlii olarak isimlendirildi ve makaleleri bilim dünyasına sunuldu.
TANAP, yeni flora ve fauna türlerinin keşfedilmesine olanak tanıyan araştırmaların sonucunda beş yeni fauna türünün bilim dünyasına resmi olarak kazandırıldığını duyurdu.

TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. (TANAP), doğal ve kültürel kaynakların korunmasına katkıda bulunmayı amaçlayan çalışmaları ve Türkiye’de çevre yönetiminde hayata geçirdiği yeni uygulamaları ile standartları belirlemeye devam ediyor. İnsana ve çevreye saygı ilkesi ile hareket eden TANAP; çevresel, tarihi ve kültürel mirasa konu tüm değerlere gereken hassasiyetin gösterilmesini, bu değerlerin araştırılmasını, bilime kazandırılmasını ve korunmasını öncelik olarak görüyor.

 

Yeni fauna türlerinden Tanap cinar, Tipula tanap, Hilara ardahanensis, Hilara elifae ve Hilara hasbenlii hakkında hazırlanan bilimsel makaleler,  Journal of the Entomological Research Society ve Zootaxa adlı uluslararası bilimsel dizin dergilerinde yayınlanarak dünya bilim camiasının bilgisine sunuldu.

 

Ardahan-Gümüşhane-Sivas illerinde keşfedilen ve endemik bir tür olarak belirlenen Tipulidae familyasına ait olan Tipula tanap’la ilgili makale, geçtiğimiz haftalarda yayınlanarak bilim dünyası literatürüne resmen kazandırıldı.

 

Projenin inşaat öncesi araştırmalarında keşfedilen başka bir tür üzerinde yapılan araştırmalar ise geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Eskişehir ve Yozgat’tan toplanan örnekler üzerinde yapılan ayrıntılı incelemelerde, örneklerin daha önce bilinmeyen yeni bir cinse ait olduğu tespit edildi ve “Tanap cinar” ismi ile yayınlanarak bilim dünyasındaki yerini aldı.

 

Tüm bu bilimsel çalışmalara ek olarak, Sivas ve Ardahan sınırları içerisinde keşfedilen 3 yeni fauna türü Hilara ardahanensis, Hilara elifae ve Hilara hasbenlii olarak isimlendirildi ve makaleleri bilim dünyasına sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.