“Kuzey Akım 2'nin Tamamlanamaması Riski Var”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2020 - 12:06, Güncelleme: 11.08.2020 - 12:06 2498+ kez okundu.
 

“Kuzey Akım 2'nin Tamamlanamaması Riski Var”

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının Alman ortaklarından Uniper, ABD'nin uygulaması beklenen yaptırımlar nedeniyle boru hattının bitirilememesi riski olduğunu bildirdi.

Rus doğalgazının Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak olan Nord Stream 2 (Kuzey Akım 2) doğalgaz boru hattının Alman ortaklarından Uniper, ABD'nin uygulaması beklenen yaptırımlar nedeniyle boru  hattının bitirilememesi riski olduğunu bildirdi.   Şirket yayınladığı raporda, "Eğer ABD'nin yaptırımları yoğunlaşır ise, boru hattınının devreye alınmasının gecikmesi veya hattın  tamamlanaması riski ortaya çıkar" denildi.   Rapor'da bunun en kötü olasılık olduğu ve gerçekleşmesinin beklenmediği ifade edilirken, bu kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde Nord Stream  için verilen kredinin zarar yazılmasının gerekeceği ifade edildi.   Mayıs sonu itibariyle Uniper'in Nord Stream 2 için sağladığı finansman 700 milyon euroya ulaştı. Şirket, toplam 950 milyon euro finansman  sağlayacak.
Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattının Alman ortaklarından Uniper, ABD'nin uygulaması beklenen yaptırımlar nedeniyle boru hattının bitirilememesi riski olduğunu bildirdi.

Rus doğalgazının Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak olan Nord Stream 2 (Kuzey Akım 2) doğalgaz boru hattının Alman ortaklarından Uniper, ABD'nin uygulaması beklenen yaptırımlar nedeniyle boru  hattının bitirilememesi riski olduğunu bildirdi.

 

Şirket yayınladığı raporda, "Eğer ABD'nin yaptırımları yoğunlaşır ise, boru hattınının devreye alınmasının gecikmesi veya hattın  tamamlanaması riski ortaya çıkar" denildi.

 

Rapor'da bunun en kötü olasılık olduğu ve gerçekleşmesinin beklenmediği ifade edilirken, bu kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde Nord Stream  için verilen kredinin zarar yazılmasının gerekeceği ifade edildi.

 

Mayıs sonu itibariyle Uniper'in Nord Stream 2 için sağladığı finansman 700 milyon euroya ulaştı. Şirket, toplam 950 milyon euro finansman  sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.