Atatürk Barajı, 2019’da 3,3 Milyar Liralık Enerji Üretti

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2020 - 12:10, Güncelleme: 13.01.2020 - 12:10 3759+ kez okundu.
 

Atatürk Barajı, 2019’da 3,3 Milyar Liralık Enerji Üretti

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Atatürk Barajı’dan 2019 yılında üretilen enerji ile ülke ekonomisine 3,3 milyar lira katkı sağlandığını vurguladı.

Atatürk Barajı’nın ülkemizin en büyük hidroelektrik santrali (HES) olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, barajdan 2019 yılında üretilen enerji ile ülke ekonomisine 3,3 milyar lira  katkı sağlandığını vurguladı.   Atatürk Barajı ve HES’in 1993 yılında tamamlanarak elektrik  enerjisi üretmeye başladığını söyleyen Pakdemirli “Baraj, gövde  hacmi bakımından dünyanın en büyük 5. barajı, Avrupa’nın ve ülkemizin  ise en büyük hidroelektrik santrali konumunda bulunuyor” dedi.   Barajın hizmete alındığı tarihten bu yana ülkemize enerjinin  yanında, sulama, çevre ve su ürünleri üretimi konularında büyük katkı  sağladığını ifade eden Bakan Pakdemirli “2019 yılında bu dev baraj,  yaklaşık 8,3 milyar kWh enerji üretimi gerçekleştirerek tek başına  hidroelektrik enerji üretiminin % 10’unu karşılamıştır. Bunun ülke  ekonomisine katkısı ise 3,3 Milyar TL olmuştur” değerlendirmesinde  bulundu.   Atatürk Barajı’nın hizmete alındığı tarihten bu yana yaklaşık 184  milyar kWh enerji ürettiğini vurgulayan Pakdemirli, bunun ekonomik  karşılığının ise yaklaşık 110 milyar lira civarında olduğunu belirtti. Barajın sadece enerji üretmediğinin altını çizen Bakan Pakdemirli  “Bu baraj tarım ve hizmet sektörlerinde de ülkemize önemli ekonomik  katkılar sağlıyor. 932 bin hektar arazinin sulanmasını temin edecek  suyu depoluyor ve ayrıca dünyanın en büyük 3. taşkın kontrol hacmine  sahip bulunuyor” dedi.   Pakdemirli, barajların efendisi olarak görülen ve yapay  olmasına rağmen ülkemizin en büyük 3. gölünün oluşmasına vesile olan Atatürk Barajı’nın, her yıl yaklaşık 50 bin kişi tarafından ziyaret  edilerek turizme de önemli katkılar sağladığını sözlerine ekledi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Atatürk Barajı’dan 2019 yılında üretilen enerji ile ülke ekonomisine 3,3 milyar lira katkı sağlandığını vurguladı.

Atatürk Barajı’nın ülkemizin en büyük hidroelektrik santrali (HES) olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, barajdan 2019 yılında üretilen enerji ile ülke ekonomisine 3,3 milyar lira  katkı sağlandığını vurguladı.

 

Atatürk Barajı ve HES’in 1993 yılında tamamlanarak elektrik  enerjisi üretmeye başladığını söyleyen Pakdemirli “Baraj, gövde  hacmi bakımından dünyanın en büyük 5. barajı, Avrupa’nın ve ülkemizin  ise en büyük hidroelektrik santrali konumunda bulunuyor” dedi.

 

Barajın hizmete alındığı tarihten bu yana ülkemize enerjinin  yanında, sulama, çevre ve su ürünleri üretimi konularında büyük katkı  sağladığını ifade eden Bakan Pakdemirli “2019 yılında bu dev baraj,  yaklaşık 8,3 milyar kWh enerji üretimi gerçekleştirerek tek başına  hidroelektrik enerji üretiminin % 10’unu karşılamıştır. Bunun ülke  ekonomisine katkısı ise 3,3 Milyar TL olmuştur” değerlendirmesinde  bulundu.

 

Atatürk Barajı’nın hizmete alındığı tarihten bu yana yaklaşık 184  milyar kWh enerji ürettiğini vurgulayan Pakdemirli, bunun ekonomik  karşılığının ise yaklaşık 110 milyar lira civarında olduğunu belirtti. Barajın sadece enerji üretmediğinin altını çizen Bakan Pakdemirli  “Bu baraj tarım ve hizmet sektörlerinde de ülkemize önemli ekonomik  katkılar sağlıyor. 932 bin hektar arazinin sulanmasını temin edecek  suyu depoluyor ve ayrıca dünyanın en büyük 3. taşkın kontrol hacmine  sahip bulunuyor” dedi.

 

Pakdemirli, barajların efendisi olarak görülen ve yapay  olmasına rağmen ülkemizin en büyük 3. gölünün oluşmasına vesile olan Atatürk Barajı’nın, her yıl yaklaşık 50 bin kişi tarafından ziyaret  edilerek turizme de önemli katkılar sağladığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler