EPDK, Spot Boru Gazı İthalatı Kapsamında Şubat Ayı İçin Yarışma Açtı

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.01.2020 - 12:01, Güncelleme: 13.01.2020 - 12:01 3487+ kez okundu.
 

EPDK, Spot Boru Gazı İthalatı Kapsamında Şubat Ayı İçin Yarışma Açtı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), boru hattıyla gerçekleştirilecek spot doğalgaz ithalatı kapsamında şubat ayı için yarışma açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), boru hattıyla  gerçekleştirilecek spot doğalgaz ithalatı kapsamında şubat ayı için  talepleri 27 Ocak Pazartesi günü alacak, açıklanan miktardan daha  fazla kapasite talebi gelmesi halinde aynı gün yarışma yapılacak.   EPDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Boru hattıyla yapılacak spot doğalgaz ithalatı kapsamında Şubat ayı için ithalatçılar taleplerini 27 Ocak tarihinde 10.00-10.30  saatlerinde iletecekler.   EPDK'nın https://basvuru.epdk.org.tr/ platformuna iletilecek olan başvurular saat 10.00-11.15 arasında değerlendirilecek. Talep toplama Malkoçlar girşi noktasında aylık dönem için (A2) ayrılan kapasite miktarı (yüzde 30) 879 bin Sm3/gün, ilk çeyreklik dönemler (ÇI) devreden miktar 2 milyon 52 bin Sm3/gün, toplam aylık kapasite miktarı 2 milyon 931 bin Sm3/gün olarak belirlendi.   Talep toplama sürecine ve yarışmaya katılmak isteyen ithalat lisansı  sahipleri 21 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar istenilen belgeleri Kurum'a sunabilecek.  
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), boru hattıyla gerçekleştirilecek spot doğalgaz ithalatı kapsamında şubat ayı için yarışma açtı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), boru hattıyla  gerçekleştirilecek spot doğalgaz ithalatı kapsamında şubat ayı için  talepleri 27 Ocak Pazartesi günü alacak, açıklanan miktardan daha  fazla kapasite talebi gelmesi halinde aynı gün yarışma yapılacak.

 

EPDK'nin konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Boru hattıyla yapılacak spot doğalgaz ithalatı kapsamında Şubat ayı için ithalatçılar taleplerini 27 Ocak tarihinde 10.00-10.30  saatlerinde iletecekler.

 

EPDK'nın https://basvuru.epdk.org.tr/ platformuna iletilecek olan başvurular saat 10.00-11.15 arasında değerlendirilecek. Talep toplama Malkoçlar girşi noktasında aylık dönem için (A2) ayrılan kapasite miktarı (yüzde 30) 879 bin Sm3/gün, ilk çeyreklik dönemler (ÇI) devreden miktar 2 milyon 52 bin Sm3/gün, toplam aylık kapasite miktarı 2 milyon 931 bin Sm3/gün olarak belirlendi.

 

Talep toplama sürecine ve yarışmaya katılmak isteyen ithalat lisansı  sahipleri 21 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar istenilen belgeleri Kurum'a sunabilecek.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.