Nükleer Düzenleme Kurulu Üyeleri Akkuyu NGS Sahasını Ziyaret Etti

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2020 - 12:35, Güncelleme: 10.01.2020 - 12:35 2694+ kez okundu.
 

Nükleer Düzenleme Kurulu Üyeleri Akkuyu NGS Sahasını Ziyaret Etti

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan ve kurul üyeleri ile beraberindeki heyet, Kasım ayı sonunda Akkuyu NGS inşaat sahasına ziyaret gerçekleştirdi.

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan ve kurul üyeleri ile beraberindeki heyet, Kasım ayı sonunda Akkuyu NGS inşaat sahasına ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Akkuyu NGS inşaat sahasında incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.   Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, proje kapsamındaki tüm faaliyetlerin her aşamasının en yüksek seviyede hassasiyet gösterilerek yürütüldüğünü, her türlü iş sağlığı ve güvenliği kuralına uyulması konusuna çok büyük önem verildiğini ve çalışmaların en hızlı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti. Nükleer güvenlik ve emniyet başta olmak üzere, kalite, iş sağlığı ve güvenliği konularının, projenin vazgeçilemez hususları arasında yer aldığının altını çizen NDK Başkanı Dr. Zafer Demircan, gerçekleştirilen ziyaretin Nükleer Düzenleme Kurumu açısından, Akkuyu NGS projesine verilen önemin bir göstergesi olduğunu  vurgulayarak, sürecin kendileri tarafından da yakından titizlikle takip edildiğini belirtti.   Yapı İşleri Direktör Yardımcısı Dmitry Romanets ise, heyete inşaat sahasında yürütülen inşaat ve montaj işlerinin gidişatı hakkında detaylı bilgi verdi. Romanets, şirketin kendi denetimlerine ilave olarak, bağımsız nükleer denetim kuruluşlarının denetçileri ve Nükleer Düzenleme Kurumu denetçilerinin de, çalışmaları sürekli olarak kontrol ettiğini vurguladı. Devam eden tüm işler hakkında detaylı bilgi veren Romanets, en üst seviyede denetimlere hazır olarak çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.
Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan ve kurul üyeleri ile beraberindeki heyet, Kasım ayı sonunda Akkuyu NGS inşaat sahasına ziyaret gerçekleştirdi.

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer Demircan ve kurul üyeleri ile beraberindeki heyet, Kasım ayı sonunda Akkuyu NGS inşaat sahasına ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Akkuyu NGS inşaat sahasında incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Akkuyu Nükleer A.Ş. Yönetici Direktörü Aleksei Frolov, proje kapsamındaki tüm faaliyetlerin her aşamasının en yüksek seviyede hassasiyet gösterilerek yürütüldüğünü, her türlü iş sağlığı ve güvenliği kuralına uyulması konusuna çok büyük önem verildiğini ve çalışmaların en hızlı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti. Nükleer güvenlik ve emniyet başta olmak üzere, kalite, iş sağlığı ve güvenliği konularının, projenin vazgeçilemez hususları arasında yer aldığının altını çizen NDK Başkanı Dr. Zafer Demircan, gerçekleştirilen ziyaretin Nükleer Düzenleme Kurumu açısından, Akkuyu NGS projesine verilen önemin bir göstergesi olduğunu  vurgulayarak, sürecin kendileri tarafından da yakından titizlikle takip edildiğini belirtti.

 

Yapı İşleri Direktör Yardımcısı Dmitry Romanets ise, heyete inşaat sahasında yürütülen inşaat ve montaj işlerinin gidişatı hakkında detaylı bilgi verdi. Romanets, şirketin kendi denetimlerine ilave olarak, bağımsız nükleer denetim kuruluşlarının denetçileri ve Nükleer Düzenleme Kurumu denetçilerinin de, çalışmaları sürekli olarak kontrol ettiğini vurguladı. Devam eden tüm işler hakkında detaylı bilgi veren Romanets, en üst seviyede denetimlere hazır olarak çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.