İki Doğalgaz Rezervi ABD'ye 11 Yıl Yetecek

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2566+ kez okundu.
 

İki Doğalgaz Rezervi ABD'ye 11 Yıl Yetecek

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Enformasyon İdaresi, yeni bulunan iki doğalgaz rezervinin, ABD'nin 11 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacağını öngördüklerini duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi konu ile ilgili, Lousiana ve Teksas eyaletlerinin güneyinde bulunan Haynesville ve Bossier sahalarında 8 trilyon 610 milyar metreküplük doğalgaz ve 4 milyar varillik de ham petrol rezervi bulunduğunu açıklamıştı. Amerika Birleşik Devletleri Enerji Enformasyon İdaresi’nin açıklamasına göre, ülkede geçen sene toplam 779 milyar metreküp doğalgaz tüketildiği, geçen yıl ülkede yapılan tüketimin stabil kalması ve yeni bulunan 8 trilyon 610 milyar metreküp doğalgaz rezervinin fizibil olarak çıkarılması durumunda, yalnızca bahsi geçen bu iki sahadan üretilecek olan doğalgaz sayesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin 11 yıllık doğalgaz ihtiyacını tek taraflı karşılayabileceği ön görülüyor.  
Amerika Birleşik Devletleri Enerji Enformasyon İdaresi, yeni bulunan iki doğalgaz rezervinin, ABD'nin 11 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayacağını öngördüklerini duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi konu ile ilgili, Lousiana ve Teksas eyaletlerinin güneyinde bulunan Haynesville ve Bossier sahalarında 8 trilyon 610 milyar metreküplük doğalgaz ve 4 milyar varillik de ham petrol rezervi bulunduğunu açıklamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Enformasyon İdaresi’nin açıklamasına göre, ülkede geçen sene toplam 779 milyar metreküp doğalgaz tüketildiği, geçen yıl ülkede yapılan tüketimin stabil kalması ve yeni bulunan 8 trilyon 610 milyar metreküp doğalgaz rezervinin fizibil olarak çıkarılması durumunda, yalnızca bahsi geçen bu iki sahadan üretilecek olan doğalgaz sayesinde Amerika Birleşik Devletleri’nin 11 yıllık doğalgaz ihtiyacını tek taraflı karşılayabileceği ön görülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.