Gazprom'dan, Naftogaz'a Borç Artırımı

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2169+ kez okundu.
 

Gazprom'dan, Naftogaz'a Borç Artırımı

Gazprom`un, Ukraynalı Naftogaz şirketinden tahsil edemediğini öne sürdüğü doğalgaz borcunun faiz cezaları nedeniyle 5,3 milyar dolar daha artırılmasını talep ettiği bildirildi.

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Ukraynalı Naftogaz şirketinden tahsil edemediğini öne sürdüğü doğalgaz borcunun faiz cezaları nedeniyle 5,3 milyar dolar daha artırılmasını talep ettiği bildirildi. Gazprom'dan yapılan açıklamada, şirketin, Naftogaz'ın borcuna ilişkin Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne açtığı davada, söz konusu borcun 5,3 milyar dolar daha artırılarak 37 milyar dolara çıkarılması talebinde bulunduğu belirtildi. Borcun, 2014 Mayıs-Haziran aylarıyla 2012-2016 dönemindeki "al-ya da öde" uygulaması kapsamında Naftogaz’a sağlanan doğalgaz ödemelerinden kaynaklandığı ifade edildi. Açıklamada, ödemede yaşanan gecikmeler nedeniyle uygulanan faiz cezalarının da borca eklendiği kaydedildi. Gazprom ve Naftogaz, aralarındaki doğalgaz ticareti anlaşmazlığının çözümü için 2014 yılında Stockholm'deki Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Mahkemenin nihai kararını 30 Haziran’da vermesi bekleniyor.
Gazprom`un, Ukraynalı Naftogaz şirketinden tahsil edemediğini öne sürdüğü doğalgaz borcunun faiz cezaları nedeniyle 5,3 milyar dolar daha artırılmasını talep ettiği bildirildi.

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Ukraynalı Naftogaz şirketinden tahsil edemediğini öne sürdüğü doğalgaz borcunun faiz cezaları nedeniyle 5,3 milyar dolar daha artırılmasını talep ettiği bildirildi.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, şirketin, Naftogaz'ın borcuna ilişkin Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne açtığı davada, söz konusu borcun 5,3 milyar dolar daha artırılarak 37 milyar dolara çıkarılması talebinde bulunduğu belirtildi.

Borcun, 2014 Mayıs-Haziran aylarıyla 2012-2016 dönemindeki "al-ya da öde" uygulaması kapsamında Naftogaz’a sağlanan doğalgaz ödemelerinden kaynaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, ödemede yaşanan gecikmeler nedeniyle uygulanan faiz cezalarının da borca eklendiği kaydedildi.

Gazprom ve Naftogaz, aralarındaki doğalgaz ticareti anlaşmazlığının çözümü için 2014 yılında Stockholm'deki Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne başvuruda bulunmuştu. Mahkemenin nihai kararını 30 Haziran’da vermesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.