Gazprom İle Slovak Eustream Arasında Anlaşma

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2766+ kez okundu.
 

Gazprom İle Slovak Eustream Arasında Anlaşma

Rus Gazprom ile Slovak Eustream şirketleri arasında 5,3 milyar dolar değerinde doğalgaz anlaşması imzalandı.

Rus enerji şirketi Gazprom’un iştiraki olan Gazprom Export ile Slovak Eustream arasında 2050 yılına kadar doğalgaz iletimini kapsayan bir anlaşma imzalandığı bildirildi. Gazprom Export’tan yapılan açıklamada, Eustream şirketinin Slovakya’da bulunan doğalgaz iletim hattına erişim ve doğalgaz iletimine yönelik 5,3 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandığı belirtildi. Anlaşmanın 1 Ekim 2050 tarihine kadar geçerli olacağının vurgulandığı açıklamada, anlaşma metni ve diğer detayların ticari sır olması nedeniyle açıklanmayacağı kaydedildi. SLOVAKYA ENDİŞELİYDİ Rusya’nın, Türk Akımı ve Kuzey Akım 2 boru hattı projeleriyle Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gönderdiği doğalgazı azaltma ihtimali, bu rota üzerinden iletilen doğalgaz açısından önemli bir geçiş ülkesi olan Slovakya’da endişe yaratmıştı. Öte yandan, Ukrayna ise, kendi toprakları üzerinden Slovakya'ya giden Rus gazının akışının tersine çevrilmesiyle bu ülkeden günlük ortalama 25 milyon metreküp doğalgaz ithal ediyor.  
Rus Gazprom ile Slovak Eustream şirketleri arasında 5,3 milyar dolar değerinde doğalgaz anlaşması imzalandı.

Rus enerji şirketi Gazprom’un iştiraki olan Gazprom Export ile Slovak Eustream arasında 2050 yılına kadar doğalgaz iletimini kapsayan bir anlaşma imzalandığı bildirildi.

Gazprom Export’tan yapılan açıklamada, Eustream şirketinin Slovakya’da bulunan doğalgaz iletim hattına erişim ve doğalgaz iletimine yönelik 5,3 milyar dolarlık bir anlaşma imzalandığı belirtildi.

Anlaşmanın 1 Ekim 2050 tarihine kadar geçerli olacağının vurgulandığı açıklamada, anlaşma metni ve diğer detayların ticari sır olması nedeniyle açıklanmayacağı kaydedildi.

SLOVAKYA ENDİŞELİYDİ

Rusya’nın, Türk Akımı ve Kuzey Akım 2 boru hattı projeleriyle Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gönderdiği doğalgazı azaltma ihtimali, bu rota üzerinden iletilen doğalgaz açısından önemli bir geçiş ülkesi olan Slovakya’da endişe yaratmıştı.

Öte yandan, Ukrayna ise, kendi toprakları üzerinden Slovakya'ya giden Rus gazının akışının tersine çevrilmesiyle bu ülkeden günlük ortalama 25 milyon metreküp doğalgaz ithal ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.