EPDK’dan Kurulu Gücü 50 MW Altındaki “Üretim Lisansı” Sahiplerine İlişkin Açıklama

GÜNCEL 19.01.2021 - 10:28, Güncelleme: 19.01.2021 - 10:28 2818+ kez okundu.
 

EPDK’dan Kurulu Gücü 50 MW Altındaki “Üretim Lisansı” Sahiplerine İlişkin Açıklama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 50 MW altında olan “Üretim Lisansı” sahiplerinin “Yıllık Lisans Bedeli Bildirimleri”nin yazılı olacağını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun(EPDK) konuyla ilgili internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Elektrik Piyasasında bildirim yükümlüsü “Üretim Lisansı” sahibi şirketlerden Kurulu Gücü 50 MW’ın altında olanların “YILLIK LİSANS BEDELİ BİLDİRİMİNDE” bildirimin yapılma şeklinin halen uygulandığı şekliyle “YAZILI” olacağına ilişkin: “Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatının” eki olan “ELEKTRİK PİYASASI BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜK TABLOSU” değişikliği kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 17.12.2020 tarih ve 9849 sayılı Kararı ile alınmış ve söz konusu Karar 23.12.2020 tarih ve 31343 sayılı RG’de yayımlanmıştır. Buna göre: “Üretim Lisansı” sahibi şirketlerden Kurulu Gücü 50 MW’ın altında olanların; daha önce uygulandığı şekliyle, sitemiz https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-0- 86/elektriklisans-islemleri adresindeki “Yıllık Lisans Bedeli Bildirimi Formu” doldurup, buna ilişkin ödeme dekontunu ek yaparak Kurumumuza göndermeleri gerekmekte olup, lisans sahiplerine uygulamayla ilgili ayrıca bir bildirimde bulunulmayacak ve form gönderilmeyecektir.”denildi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 50 MW altında olan “Üretim Lisansı” sahiplerinin “Yıllık Lisans Bedeli Bildirimleri”nin yazılı olacağını bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun(EPDK) konuyla ilgili internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Elektrik Piyasasında bildirim yükümlüsü “Üretim Lisansı” sahibi şirketlerden Kurulu Gücü 50 MW’ın altında olanların “YILLIK LİSANS BEDELİ BİLDİRİMİNDE” bildirimin yapılma şeklinin halen uygulandığı şekliyle “YAZILI” olacağına ilişkin: “ Enerji Piyasası Bildirim Sistemi Kullanım Talimatının” eki olan “ELEKTRİK PİYASASI BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜK TABLOSU” değişikliği kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 17.12.2020 tarih ve 9849 sayılı Kararı ile alınmış ve söz konusu Karar 23.12.2020 tarih ve 31343 sayılı RG’de yayımlanmıştır.

Buna göre: “Üretim Lisansı” sahibi şirketlerden Kurulu Gücü 50 MW’ın altında olanların; daha önce uygulandığı şekliyle, sitemiz https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik/3-0- 86/elektriklisans-islemleri adresindeki “Yıllık Lisans Bedeli Bildirimi Formu” doldurup, buna ilişkin ödeme dekontunu ek yaparak Kurumumuza göndermeleri gerekmekte olup, lisans sahiplerine uygulamayla ilgili ayrıca bir bildirimde bulunulmayacak ve form gönderilmeyecektir.”denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.

deneme bonusu veren siteler