Enerya'dan Güvenli Doğalgaz Kullanım Haritası

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2020 - 09:14, Güncelleme: 14.07.2020 - 09:14 2804+ kez okundu.
 

Enerya'dan Güvenli Doğalgaz Kullanım Haritası

Enerya, güvenli doğalgaz kullanımı konusunda vatandaşlara 10 maddelik bir güvenli yol haritası sundu.

Doğalgaz, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul ediliyor. Ancak doğalgazı güvenli bir şekilde kullanmak için alınması gereken  bazı önlemler var. Bu noktada Türkiye enerji pazarının önde gelen  oyuncuları arasında yer alan Enerya, güvenli doğalgaz kullanımı  konusunda vatandaşlara 10 maddelik bir güvenli yol haritası sundu.   Yaz aylarının henüz başında olduğumuz için doğalgaz kullanımı kış  aylarına göre oldukça az. Ancak, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak  kabul edilen doğal gazı güvenli bir şekilde kullanmak için  kullanıcıların birtakım önlemler alması gerekiyor. Bu noktada hizmet  verdiği kentlerde doğalgaz konforu ve ekonomisini yaygınlaştırmak  için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Enerya, toplumsal sorumluluk  bilinciyle güvenli doğalgaz kullanımı konusunda vatandaşlara 10  maddelik bir yol haritası sunuyor. İşte 10 adımda güvenli doğalgaz  kullanımı:   Herhangi bir acil durumda 187 doğalgaz acil hattını arayın.   Soba, kombi ve ocak gibi cihazların bulunduğu kapalı alanlarda açılmış olan 150 cm² kesitli havalandırma menfezlerini kesinlikle kapatmayın.   Bacalı cihazları banyoya, yatak odalarına yerleştirmeyin. Bu tip cihaz bulunan yerlerde uyumayın.   İstenmeyen durumlar yaşamamak için yakıcı cihazlarınızın baca ve emniyet sensörünü iptal etmeyin.   Açık balkonda kullanılacak hermetik cihazları, havalandırılmış koruyucu bir kutu içinde muhafaza edin ve radyatör gidiş-dönüş borularının izolasyonunu yaptırın. Kapalı balkonda çalıştırılan açık yanmalı veya bacalı cihazlar için havalandırma menfezi açtırın.   Hermetik veya bacalı cihaz bacalarında değişiklik için yetkili servis desteği alın ve orijinal yedek parça kullanın.   Gaz dedektörlerini ve gaz alarm cihazlarınızı belirli aralıklarla kontrol ettirin.   Tesisatta yapılacak değişiklikleri sertifikalı firmalara uygulatın. Dağıtım şirketini işlemler konusunda bilgilendirin.   Güvenli tüketim için doğalgaz tesisatı, yakıcı cihazlar ve bacalarınızı yılda bir defa yetkili firmalara kontrol ettirin.   Tesisatınızın daha uzun ömürlü ve güvenli olması için tesisat borularınızı boyatın.   Güvenliğiniz için yetkili servislerden hizmet alın.   Doğalgaz kullanıcılarının baca temizliğini düzenli olarak yapması ve baca montajının yalnızca yetkili servisler tarafından yapılması büyük önem taşıyor.
Enerya, güvenli doğalgaz kullanımı konusunda vatandaşlara 10 maddelik bir güvenli yol haritası sundu.

Doğalgaz, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak kabul ediliyor. Ancak doğalgazı güvenli bir şekilde kullanmak için alınması gereken  bazı önlemler var. Bu noktada Türkiye enerji pazarının önde gelen  oyuncuları arasında yer alan Enerya, güvenli doğalgaz kullanımı  konusunda vatandaşlara 10 maddelik bir güvenli yol haritası sundu.

 

Yaz aylarının henüz başında olduğumuz için doğalgaz kullanımı kış  aylarına göre oldukça az. Ancak, tüm dünyada en güvenli yakıt olarak  kabul edilen doğal gazı güvenli bir şekilde kullanmak için  kullanıcıların birtakım önlemler alması gerekiyor. Bu noktada hizmet  verdiği kentlerde doğalgaz konforu ve ekonomisini yaygınlaştırmak  için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Enerya, toplumsal sorumluluk  bilinciyle güvenli doğalgaz kullanımı konusunda vatandaşlara 10  maddelik bir yol haritası sunuyor. İşte 10 adımda güvenli doğalgaz  kullanımı:

 

Herhangi bir acil durumda 187 doğalgaz acil hattını arayın.

 

Soba, kombi ve ocak gibi cihazların bulunduğu kapalı alanlarda açılmış olan 150 cm² kesitli havalandırma menfezlerini kesinlikle kapatmayın.

 

Bacalı cihazları banyoya, yatak odalarına yerleştirmeyin. Bu tip cihaz bulunan yerlerde uyumayın.

 

İstenmeyen durumlar yaşamamak için yakıcı cihazlarınızın baca ve emniyet sensörünü iptal etmeyin.

 

Açık balkonda kullanılacak hermetik cihazları, havalandırılmış koruyucu bir kutu içinde muhafaza edin ve radyatör gidiş-dönüş borularının izolasyonunu yaptırın. Kapalı balkonda çalıştırılan açık yanmalı veya bacalı cihazlar için havalandırma menfezi açtırın.

 

Hermetik veya bacalı cihaz bacalarında değişiklik için yetkili servis desteği alın ve orijinal yedek parça kullanın.

 

Gaz dedektörlerini ve gaz alarm cihazlarınızı belirli aralıklarla kontrol ettirin.

 

Tesisatta yapılacak değişiklikleri sertifikalı firmalara uygulatın. Dağıtım şirketini işlemler konusunda bilgilendirin.

 

Güvenli tüketim için doğalgaz tesisatı, yakıcı cihazlar ve bacalarınızı yılda bir defa yetkili firmalara kontrol ettirin.

 

Tesisatınızın daha uzun ömürlü ve güvenli olması için tesisat borularınızı boyatın.

 

Güvenliğiniz için yetkili servislerden hizmet alın.

 

Doğalgaz kullanıcılarının baca temizliğini düzenli olarak yapması ve baca montajının yalnızca yetkili servisler tarafından yapılması büyük önem taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.