Enerjisa'nın Halka Arzı İçin Tarih Belli Oldu

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:48, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:48 3528+ kez okundu.
 

Enerjisa'nın Halka Arzı İçin Tarih Belli Oldu

Sabancı Holding Üst Yöneticisi ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen,bu hafta halka arzı gerçekleştirilecek Enerjisa'nın Sabancı Holding içindeki en büyük halka arz işlemi olduğunu belirterek, 1-2 Şubat'ta halka arz edilecek Enerjisa Enerji'nin ardından, Enerjisa Üretim'de de yakın zamanda halka arz için bir tarih vereceklerini söyledi.

AK Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş ise Enerjisa’nın halka arzında yurtdışı kurumsal yatırımcı tahsisatını yüzde 85, yurtiçi kurumsal yatırımcı tahsisatını yüzde 10 ve yurtiçi bireysel yatırımcı tahsisatını yüzde 5 olarak belirledikleri bilgisini paylaşarak, “Fiyat aralığında bir lot (1 lira nominal) 6.25-7.50 lira arasında olacak. Bu fiyat aralığı, Enerjisa’nın piyasa değeri olarak 7.4-8.85 milyar lira arasında bir büyüklüğe sahip olduğunu gösteriyor. Enerjisa, bu işlem tamamlandığında halka arz edilen en yüksek piyasa değerli şirket unvanına kavuşacak. Tamamı ortak satışı yöntemiyle olacak. Halka arz edilecek büyüklük, şirketin yüzde 18’i olarak planlanıyor. Yüksek talep gelmesi halinde bunun üzerinde ek satış hakkı kullanılarak bu rakam yüzde 20’ye yükseltilebilecek” dedi. Halka arz için kurulan konsorsiyum Ak Yatırım liderliğinde toplam 23 kurumdan oluşuyor ve Enerjisa’nın halka arzının işlem büyüklüğünün ise yaklaşık olarak 1.3 milyar lira olması bekleniyor. Göçmen, Enerjisa’nın halka arzından elde edilecek gelirin nerede kullanılacağı ile ilgili olarak, “Halka arzdan gelecek para hisse sahiplerine gelecek. Hisse sahiplerinin de bu parayı başka işlerde kullanmaya pek niyeti yok...Bu her iki ortağın da enerji işine güçlü bakışının hikayesidir” dedi. Gelen sorular üzerine Göçmen, Enerjisa Üretim’de de halka arz için bir tarih vereceklerini söyledi.  
Sabancı Holding Üst Yöneticisi ve Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen,bu hafta halka arzı gerçekleştirilecek Enerjisa'nın Sabancı Holding içindeki en büyük halka arz işlemi olduğunu belirterek, 1-2 Şubat'ta halka arz edilecek Enerjisa Enerji'nin ardından, Enerjisa Üretim'de de yakın zamanda halka arz için bir tarih vereceklerini söyledi.

AK Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş ise Enerjisa’nın halka arzında yurtdışı kurumsal yatırımcı tahsisatını yüzde 85, yurtiçi kurumsal yatırımcı tahsisatını yüzde 10 ve yurtiçi bireysel yatırımcı tahsisatını yüzde 5 olarak belirledikleri bilgisini paylaşarak, “Fiyat aralığında bir lot (1 lira nominal) 6.25-7.50 lira arasında olacak. Bu fiyat aralığı, Enerjisa’nın piyasa değeri olarak 7.4-8.85 milyar lira arasında bir büyüklüğe sahip olduğunu gösteriyor. Enerjisa, bu işlem tamamlandığında halka arz edilen en yüksek piyasa değerli şirket unvanına kavuşacak. Tamamı ortak satışı yöntemiyle olacak. Halka arz edilecek büyüklük, şirketin yüzde 18’i olarak planlanıyor. Yüksek talep gelmesi halinde bunun üzerinde ek satış hakkı kullanılarak bu rakam yüzde 20’ye yükseltilebilecek” dedi.

Halka arz için kurulan konsorsiyum Ak Yatırım liderliğinde toplam 23 kurumdan oluşuyor ve Enerjisa’nın halka arzının işlem büyüklüğünün ise yaklaşık olarak 1.3 milyar lira olması bekleniyor.

Göçmen, Enerjisa’nın halka arzından elde edilecek gelirin nerede kullanılacağı ile ilgili olarak, “Halka arzdan gelecek para hisse sahiplerine gelecek. Hisse sahiplerinin de bu parayı başka işlerde kullanmaya pek niyeti yok...Bu her iki ortağın da enerji işine güçlü bakışının hikayesidir” dedi. Gelen sorular üzerine Göçmen, Enerjisa Üretim’de de halka arz için bir tarih vereceklerini söyledi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.