Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Akdeniz`de 5 Bin Metre Civarında Sondaj Derinliğine Ulaştık"

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:13, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:13 3435+ kez okundu.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Akdeniz`de 5 Bin Metre Civarında Sondaj Derinliğine Ulaştık"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya'yı ziyaret eden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Doğalgaz arama çalışmaları hakkında  bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,"Bildiğiniz gibi doğalgaz Antalya’da merkez olmak üzere 6  ilçemizde kullanıyoruz. Civar ilçelerden de yoğun talep var. Tabi Antalya turizm kenti. Bu taleplere duyarsız kalmamız mümkün değil. Ekiplerimizde gerekli çalışmaları büyük oranda tamamladılar. Plan,  program kapsamında ulusal iletim şebekemize yakınlığına, nüfus ve  tüketim potansiyeline göre programlara, planla diğer ilçelerimiz  doğalgaz götürmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Alanya, Manavgat, Korkuteli ve Kemer ilçelerimizde çalışmaları yürüttüğümüz ilçelerdir. İnşallah zaman içerisinde diğer ilçelerimize de doğalgazı götürmüş  olacağız”  Antalya’nın turizm potansiyeli olduğu gibi yenilenebilir enerji  potansiyelinde de yüksek illerden birisi olduğunu kaydeden Dönmez,  “Antalya son dönemde bizim Fatih Gemimize de ev sahipliği yapıyor. Bu  vesileyle hem Valimize, hem de belediye başkanlarımıza gösterdikleri  ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Şu anda 5 bin metre  civarında bir sondaj derinliğine ulaşmış durumdayız. Hedef  derinliğimiz 6 bin metre. Birkaç hafta içinde hedef derinliğine  ulaşmış olacağız. Bu, doğalgaz ve petrol bilgisi var, yok sizlerle o  zaman paylaşmış olacağız. Bulamasak bile bu civarda potansiyeli yüksek  görüyoruz, aramalara devam edeceğiz"şeklinde değerlendirmede bulundu.   
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya'yı ziyaret eden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Doğalgaz arama çalışmaları hakkında  bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,"Bildiğiniz gibi doğalgaz Antalya’da merkez olmak üzere 6  ilçemizde kullanıyoruz. Civar ilçelerden de yoğun talep var. Tabi Antalya turizm kenti. Bu taleplere duyarsız kalmamız mümkün değil. Ekiplerimizde gerekli çalışmaları büyük oranda tamamladılar. Plan,  program kapsamında ulusal iletim şebekemize yakınlığına, nüfus ve  tüketim potansiyeline göre programlara, planla diğer ilçelerimiz  doğalgaz götürmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Alanya, Manavgat, Korkuteli ve Kemer ilçelerimizde çalışmaları yürüttüğümüz ilçelerdir. İnşallah zaman içerisinde diğer ilçelerimize de doğalgazı götürmüş  olacağız” 

Antalya’nın turizm potansiyeli olduğu gibi yenilenebilir enerji  potansiyelinde de yüksek illerden birisi olduğunu kaydeden Dönmez,  “Antalya son dönemde bizim Fatih Gemimize de ev sahipliği yapıyor. Bu  vesileyle hem Valimize, hem de belediye başkanlarımıza gösterdikleri  ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Şu anda 5 bin metre  civarında bir sondaj derinliğine ulaşmış durumdayız. Hedef  derinliğimiz 6 bin metre. Birkaç hafta içinde hedef derinliğine  ulaşmış olacağız. Bu, doğalgaz ve petrol bilgisi var, yok sizlerle o  zaman paylaşmış olacağız. Bulamasak bile bu civarda potansiyeli yüksek  görüyoruz, aramalara devam edeceğiz"şeklinde değerlendirmede bulundu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.